vytisknout velikost písma Nejkrásnější mozaiky v kuchyni. Inspirujte se!

V kuchyňských prostorách patří mozaiky mezi oblíbené obklady. Dokážou místnost zútulnit a zároveň jí dodat na originalitě, vtisknout jí osobitost a živost. Pokud se tedy chystáte rekonstruovat kuchyň a uvažujete o změně, podívejte se do naší velké fotogalerie a načerpejte inspiraci.

Klasické obklady jsou pasé. Teď jsou módní mozaiky. I když rozhodně nejde o žádnou novinku. Jejich původ sahá daleko do historie. Dávno už ale neplatí, že musí mít pouze pravidelný kostičkovaný tvar. V nabídce obchodů naleznete mozaiky všemožných tvarů, obdelníkové, kosoúhelníkové, šestiúhelníkové a další. Vybírat můžete i z různých materiálů. Sehnat se dají mozaiky skleněné, keramické, kamenné nebo také kovové. Škála barev, designů a tvarů je skutečně obrovská.

Nejkrásnější kuchyně ve stylu provence. Která se líbí vám?

Nejkrásnější kuchyně ve stylu provence. Která se líbí vám?

Nejvíce úrazů se doma stane v kuchyni a koupelně. Jak jim předejít?

V kuchyni se mozaika nejčastěji využívá jako obklad stěny za kuchyňskou linkou, lze ji však použít například jen na prostor za sporákem, obklad pracovní desky nebo třeba dvířek kuchyňské linky. Výhodou je, že prodávané mozaiky mají obvykle papírový nebo síťovaný podklad, dobře se tak s nimi manipuluje. Můžete je snadno řezat podle své fantazie, a vytvářet tak různé abstraktní vzory. Odvážnější jedinci mohou vytvořit vlastní mozaiku a využít v ní třeba suvenýry z dovolené, jako jsou mušličky, kamínky, ulity a další. Kreativitě se meze nekladou.

Inspirovat se můžete v naší galerii, kde najdete fotografie padesáti kuchyní, ve kterých mozaika hraje prim.

Podívejte se na kuchyni, jak vypadá, když ji navrhne malíř, ZDE

Jak ušetřit místo v malých kuchyních? Inspirujte se v galerii

Jak ušetřit místo v malých kuchyních? Inspirujte se v galerii

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A