vytisknout velikost písma Nejkrásnější mozaiky v kuchyni. Inspirujte se!

V kuchyňských prostorách patří mozaiky mezi oblíbené obklady. Dokážou místnost zútulnit a zároveň jí dodat na originalitě, vtisknout jí osobitost a živost. Pokud se tedy chystáte rekonstruovat kuchyň a uvažujete o změně, podívejte se do naší velké fotogalerie a načerpejte inspiraci.

Klasické obklady jsou pasé. Teď jsou módní mozaiky. I když rozhodně nejde o žádnou novinku. Jejich původ sahá daleko do historie. Dávno už ale neplatí, že musí mít pouze pravidelný kostičkovaný tvar. V nabídce obchodů naleznete mozaiky všemožných tvarů, obdelníkové, kosoúhelníkové, šestiúhelníkové a další. Vybírat můžete i z různých materiálů. Sehnat se dají mozaiky skleněné, keramické, kamenné nebo také kovové. Škála barev, designů a tvarů je skutečně obrovská.

Nejkrásnější kuchyně ve stylu provence. Která se líbí vám?

Nejkrásnější kuchyně ve stylu provence. Která se líbí vám?

Nejvíce úrazů se doma stane v kuchyni a koupelně. Jak jim předejít?

V kuchyni se mozaika nejčastěji využívá jako obklad stěny za kuchyňskou linkou, lze ji však použít například jen na prostor za sporákem, obklad pracovní desky nebo třeba dvířek kuchyňské linky. Výhodou je, že prodávané mozaiky mají obvykle papírový nebo síťovaný podklad, dobře se tak s nimi manipuluje. Můžete je snadno řezat podle své fantazie, a vytvářet tak různé abstraktní vzory. Odvážnější jedinci mohou vytvořit vlastní mozaiku a využít v ní třeba suvenýry z dovolené, jako jsou mušličky, kamínky, ulity a další. Kreativitě se meze nekladou.

Inspirovat se můžete v naší galerii, kde najdete fotografie padesáti kuchyní, ve kterých mozaika hraje prim.

Podívejte se na kuchyni, jak vypadá, když ji navrhne malíř, ZDE

Jak ušetřit místo v malých kuchyních? Inspirujte se v galerii

Jak ušetřit místo v malých kuchyních? Inspirujte se v galerii

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

6.  8.  2018 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

7.  8.  2018 |
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

17.  7.  2018 |
Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak pozn…

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

9.  8.  2018 |
Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Rajčat a paprik se někdy urodí tolik, že je v čerstvém stavu nestačíte zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle? Usušte je, zamrazte nebo je skliďte ještě zelené a uložte do přepravek. Jak na to?

24.  7.  2018 |