vytisknout velikost písma Nejkrásnější dřevěné nádobí: Kde a za kolik ho koupit?

Co můžete mít v kuchyni ze dřeva, je škoda kupovat z plastu. Každý kousek tak bude jedinečný, ručně vyrobený. Našli jsme pro vás ty nejlepší kousky, které budou slušet vaší kuchyni.

Teak, kokos i olivové dřevo

Ať už jde o misky, které svýma rukama vytvořili z kokosů farmáři z Bali, nebo o mísy z teakového dřeva, tyhle kousky do kuchyně a jídelny dodají do vaší domácnosti špetku exotické atmosféry. Takové nádobí je většinou ručně vyřezávané, a tak je každý kousek trošku jiný, má jiný tvar i velikost.

Přitom vůbec nemusí jít o nádobí, které se hodí pouze k servírování suchých dobrůtek, jako jsou oříšky a sušenky. I dřevěné talíře a misky mohou posloužit k normálnímu stolování. Nejdřív se ale ujistěte, že nádobí má zdravotně nezávadnou a certifikovanou impregnaci, díky níž vlhkost z jídla neproniká dovnitř do dřeva. A naopak – chuť dřeva se neprojeví na pokrmu.

Jak prostřít stůl na zahradě? Ty nejkrásnější letní tabule najdete v galerii

Jak prostřít stůl na zahradě? Ty nejkrásnější letní tabule najdete v galerii

A i když většina lidí na světě jí rukama a pak velká část hůlkami, my v Evropě jsme zvyklí jíst příborem. Ani v tomto případě se dřeva nemusíte vzdát, musí však být z pevného dřeva. Obzvlášť pěkně vypadají lžíce, vidličky a nože z třešňového dřeva.

Dřevěné nádobí má oproti kovovému či plastovému mnoho výhod. Je šetrné na choulostivé povrchy, takže se nemusíte bát, že poškrábete pánvičku či hrnec. Nevede teplo, takže necháte-li vařečku při vaření v hrnci, nespálíte se. Dlouho vám vydrží. A taky je krásným dárkem.

Zasedněte u jednoho stolu: Nejlepší jídelní sestavy. Kde a za kolik je koupit?

Zasedněte u jednoho stolu: Nejlepší jídelní sestavy. Kde a za kolik je koupit?

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |