vytisknout velikost písma Nejen pro zahrádkáře: kam vyrazit o víkendu

Nejen pro zahrádkáře: kam vyrazit o víkendu

V průběhu víkendových dnů 14. a 15. dubna se na různých místech České republiky uskuteční hned několik zajímavých akcí.

Slavnosti českého chřestu

V sobotu od 9.00 do 14.00 hodin si přímo na chřestovém poli v Hostíně u Vojkovic kuchaři chřest nejdříve sklidí, potom očistí a použijí ke svým kuchařským kreacím, jež pak budete moci ochutnat.

Jednotlivé degustační porce se budou prodávat za 20 Kč. Připraveny jsou i prohlídky zařízení na zpracování chřestu, který si bude možné na místě zakoupit za speciální cenu.

Klepněte pro větší obrázek
Na slavnostech chřestu si každý může prohlédnout, jakým způsobem se tato netradiční zelenina pěstuje i zpracovává

Přednáška o řezu jabloní

V Kulturním domě v Horní Bělé se v sobotu od 9.00 hodin dozvíte souhrnné informace o řezu jabloní modifikovaným způsobem Pillar. Přednášet bude Ing.Václav Vohralík. Návštěvníci budou mít v případě zájmu možnost zakoupit odborné tiskoviny, řízky i sazenice révy vinné a zahradnické stroje. Vstupné je 30 Kč.  

  • Více informací najdete na stránkách pořadatele

Narcis 2012

Jedenáctá výstava narcisů, tulipánů i dalších jarních cibulovin probíhá už od čtvrtka na Výstavišti Lysá nad Labem a potrvá až do neděle. Květinovou expozici, výstavu jarních cibulovin a mnohatisícové pestrobarevné aranžmá doplňují zahradnické trhy.

  • Podrobnější informace najdete na stránkách pořadatele.
Klepněte pro větší obrázek
Na zahradnických trzích budou k dostání nejen jarní cibuloviny

Dům a zahrada Louny

Šestnáctý ročník prodejní a kontraktační výstavy zaměřené na úpravu a zařízení interiéru i exteriéru obydlí a na potřeby pro zahrádkáře probíhá na výstavišti Lounech po oba víkendové dny.

  • Podrobnější informace najdete na stránkách pořadatele.

Vítání bonsajového jara

Zahradnický areál Bambus centrum Kastner v Třebízi u Slaného nabídne svým návštěvníkům od pátku do neděle výstavu unikátních japonských bonsají i reprezentativní kolekci asijských kamenů suiseki a biseki spojenou s prodejem.

  • Podrobnější informace najdete na stránkách pořadatele.
Klepněte pro větší obrázek
V Bambus centru bude k vidění i japonská zahrada

Slavnost oskoruší

Oslava nejstarších a nejplodnějších ovocných stromů u nás (i třistaletý strom plodí přes tunu ovoce!) začne v sobotu ve 13.00 hodin ve společenském sále v Tvarožné Lhotě a potrvá až do neděle. Čeká vás tradiční košt oskerušových a ovocných destilátů, domácí zabíjačka a pokrmy z oskoruší.

Chybět nebude ani prodej stromků oskoruší a jiných vzácných dřevin, seminář a poradna pro pěstitele, soutěž Oskoruše nejkrásnější 2012 a pasování Nositelů oskorušové tradice.

Foto: Profimedia

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |