vytisknout velikost písma Nehřeje vám topení? Poradíme vám, jak a kdy ho odvzdušnit

Topná sezóna začala, topení sousedů sálá horkem, ale to vaše je jen vlažné či dokonce úplně studené? Nebo snad váš radiátor vydává podivné zvuky? Pak bude zavzdušněné. Poradíme vám, jak ho snadno, ale účinně odvzdušnit.
Nehřeje vám topení? Poradíme vám, jak a kdy ho odvzdušnit | iStock

Máme tu podzim. Teploty nejen v noci klesají pod 13 °C, což znamená jediné. Začátek topné sezóny. Ta sice oficiálně startuje už 1. září, další podmínkou však jsou alespoň dva po sobě jdoucí dny, kdy teplota spadne pod zmiňovanou hodnotu. Pokud se tedy podle předpovědi počasí ani v dalších dnech nemá znovu výrazně oteplit.

Problém však nastane, pokud zjistíte, že váš radiátor téměř nehřeje, a to ani přes to, že jste ho pustili na plný výkon. Nebo je teplá jen jeho polovina. V takových případech je vaše topení nejspíš zavzdušněné. Nejenže vám bude zima, ale navíc zaplatíte mnohem vyšší částku. Nezáleží přitom na tom, zda žijete v paneláku s dálkovým vytápěním, nebo v domku s vlastní kotelnou. Tento problém se týká všech.

Nejkrásnější podzimní věnce na dveře. Který byste si vybrali?

Nejkrásnější podzimní věnce na dveře. Který byste si vybrali?

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

29.  7.  2020 |