vytisknout velikost písma Nechte se okouzlit uměním suiseki

Pokud patříte mezi příznivce suiseki, tedy japonského aranžování kamenů, nebo se s tímto slovem naopak setkáváte poprvé a rádi byste se o suiseki dozvěděli více informací, nenechte si ujít zítřejší setkání sběratelů a příznivců tohoto umění.

Akce, kterou pořádá Bonsai centrum Libčany a Česká asociace suiseki, se koná v sobotu 12. ledna 2008 v areálu libčanského Bonsai centra. Oficiální začátek akce je ve 14.00 hodin.

Nač se můžete těšit?

  • prezentace kamenů jednotlivých sběratelů, případná diskuse nad exponáty
  • zpráva prezidenta asociace o loňských aktivitách, představení nových projektů
  • volná neformální diskuse, výměna názorů a zkušeností, případně burza kamenů

Setkání bude doplněno jednoduchým aranžmá japonských suiseki a doplňkových uměleckých artefaktů ze sbírek pana Wiesnera, který samozřejmě vystoupí v prezentační části setkání.

Více informací získáte na webových stránkách www.bonsaicentrum.cz , případně na telefonním čísle 495585430 či mailu info@bonsaicentrum.cz.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |