Nebojte se řepy, zachutná i vám!

6 komentářů

Anonymizovaný
27. května 2008 • 15:28

Zdravím všechny příznivce zahrady .Prosil bych o radu konkretně o řepě.letos jsem ji zkušebně vysadil no a zajímalo by mě kdy se řepa sadí ,kdy a jak se jednotí jak daleko by měly být od sebe jednotlivé rostlinky,jak často zalévat a jestli ji hnojit.Děkuji za odpověd.:-)

Anonymizovaný
20. září 2007 • 6:24

Červená řepa je výborná i kysaná (jako zelí). ...a "zelňačka" z kysané červené řepy je také mňamka.

Anonymizovaný
20. září 2007 • 11:08

Marcelo, můžu poprosit o recept?:-P

Anonymizovaný
20. září 2007 • 11:59

Recept je jednoduchý, problém může být v nádobě. Já používám speciální nádobu na picles. Mám ji už asi 15 let, tak nevím zda se dá něco takového koupit. Je to obyčejná zavařovací sklenice 0,7 s víčkem na šroub, na kterém je pružina se skleněným kolečkem, které na zeleninu tlačí. Určitě by se dal použít nějaký menší soudek na zelí, hlavně musí být řepa ponořená (zatížená), aby se nekazila. .... a teď už ten recept:
množství nevážím a řídím se Werichovským "přiměřeně",
(když dáte více soli, zpomalíte kvašení) a kombinace můžou být různé:
řepa + sůl,
řepa + zelí + sůl,
řepa + cibule + zelí + sůl,
můžete přidat jakoukoli kořenovou zeleninu.
To vše nastrouhám, promísím se solí a natlačím do sklenice. Nechám kvasit při pokojové teplotě. Za 3-5 dnů je zelenina příjemně nakyslá. Řepa ztratí svou zemitou příchuť.
:-)

Anonymizovaný
22. dubna 2008 • 21:02

nádoba na picles se dá koupit je to kameninová nebo keramická nádoba dá se koupit pod názvem minikvašák

Anonymizovaný
20. září 2007 • 16:01

Mňam:-PUrčitě vyzkouším, díky!

Doporučujeme

Články odjinud