vytisknout velikost písma Navštivte přednášky pro zahrádkáře

Milí čtenáři, přijměte pozvání ZO ČZS Vinohrady na přednášky určené všem přátelům rostlin a zahrad. Každý únorový týden budete mít možnost dozvědět se z úst našich významných odborníků zajímavé a praktické informace, které potom využijete při práci na vlastní zahrádce.

Přednášky se konají v aule Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (Benátská 2, Praha 2, za skleníky Botanické zahrady) v Krajinově posluchárně ve druhém patře, a to od sedmnácti do devatenácti hodin. Vstupné je patnáct korun. 

Na jaká témata se můžete těšit v tomto měsíci?

  • 5. února: Jak provádět řez jádrovin (Z. Friš)
  • 12. února: Pěstujeme ranou zeleninu, rajské, papriku, květák ve skleníku i na záhonu (M. Koudela)
  • 19. února: Přetváříme zahrádku z užitkové na okrasnou (P. Herynek)
  • 26. února: Meruňky – jejich výsadba, řez, ochrana (J. Kraus)
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |