vytisknout velikost písma Návštěva na úzké zahradě. Jak ji co nejlépe využít a čím ji osadit?

Jak skloubit na úzkém dlouhém pozemku požadavek na okrasnou a zároveň užitkovou zahradu s dostatečným prostorem na práci i relax? Podívejte se, jak se to majitelům jedné takové podařilo.

Jak obrousit hrany přísné geometrie?

Klepněte pro větší obrázek

Architektura zahrady je neformální s měkkými liniemi, kontrastujícími s přísnými tvary domu i zahradního domku. Její koncepce vychází ze střídání různých typů okrasných dřevin a keřů tak, aby jejich textura, habitus i barva vytvořily v nejbližších letech vyváženou a harmonickou kompozici.

Hlavní dominantou vnitřní části je asymetrické jezírko uprostřed udržovaného trávníku s malým romantickým sousoším, okrasnými rybami, vodními i pobřežními rostlinami. 

Nač nesmíte zapomenout, když plánujete zahradu

Nač nesmíte zapomenout, když plánujete zahradu

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |