vytisknout velikost písma Nakupujeme nové povlečení: Jak vybrat ten správný materiál

Od praktického saténu a krepu, které se nemusí žehlit, přes oblíbenou bavlnu, hřejivý flanel až po tradiční damašek s nádechem luxusu. Výběr ložního prádla je opravdu velký. Který materiál je ale ten nejlepší? Každý má své výhody i nevýhody.

V posteli trávíme celou třetinu svého života. I proto bychom se měli zajímat nejen o to, na čem spíme, ale také, čím se přikrýváme. Správný rošt a matrace by měly být samozřejmostí stejně jako kvalitní přikrývky a polštáře. Ani ty sebelepší se ale neobejdou bez povlečení.

Většina z nás se ale při výběru ložního prádla příliš nezajímá o materiál, ze kterého je ušité. Obvykle rozhodují spíše barva a design. A někdy i cena. I tady ovšem platí známé pořekadlo, že nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci. Kvalitní povlečení je sice dražší, ale investice do něj se vyplatí. Bude vám totiž spolehlivě sloužit mnoho let, barvy budou stále zářivé a povlečení si zachová svůj tvar.

A jaký materiál tedy zvolit? Je lepší bavlna, krep, nebo snad satén? Náš malý průvodce vám pomůže vybrat ten nejvhodnější.

VIDEONÁVOD: Dokonale složené prostěradlo za pár vteřin? Víme, jak na to!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |