vytisknout velikost písma Nádherná glorióza přinese domů kousek Afriky

Existuje skupina pěti druhů rostlin, která se vlastnostmi květů plně vyrovná těm nejvzácnějším orchidejím. Je to rod Gloriosa, jehož název v překladu znamená proslavený nebo také nádherný.
Nádherná glorióza přinese domů kousek Afriky

Afrika na balkoně

Zatím je známo pět druhů (G. superba, G. simplex, G. carsonii, G. veschuri a G. rothschildiana). Všechny pocházejí z polopouští střední Afriky. Neobvyklá krása jejich květů stejně jako zajímavý způsob pěstování stojí za to, aby jim věnovali pozornost i ti pěstitelé, kteří nemají k dispozici žádnou jinou plochu než dobře osvětlené okno nebo balkon.

Pro sklizeň květů z hlíz je zapotřebí cit

Pro sklizeň květů z hlíz je zapotřebí cit

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |