vytisknout velikost písma Na výsadbu cibule a česneku je nejvyšší čas!

Slunce, vyšší teploty a vyhřátá půda, to je to, co cibule a česnek potřebují, aby začaly růst. Kdo nestihl podzimní výsadbu, měl by si pospíšit.
Na výsadbu cibule a česneku je nejvyšší čas!

Kde se cibuli bude dařit

Podle předpovědi může být okolo nuly jen na horách, a tak nic nebrání jarní výsadbě cibule a česneku. Cibuli sazečku bychom totiž měli vysazovat do vyhřáté půdy, ale jen tehdy, kdy už nehrozí mráz.

Cibule nemá ráda přemokřenou půdu a přehnojování dusíkem.Tak jako u jiné zeleniny i u cibule je dobré, pokud ji sázíme každý rok na jiné místo. Do téže půdy je ji vhodné dát až cca po 3 letech.

Cibuli pěstujeme ve II. až III. trati, nejlépe po bramborách a luskovinách. Půdu přihnojíme speciálním hnojivem Allin nebo Cereritem.

Sázejte jarní česnek a šalotku

Sázejte jarní česnek a šalotku

Rady, jak nakrájet cibuli bez slz, najdete ve videu.

]

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |