vytisknout velikost písma Na avokádu si vaše děti příliš nepochutnají

Pokud nechcete, aby vaše děti chodily kolem mísy s ovocem velikým obloukem, nedávejte na ni avokádo. Podle nového průzkumu je totiž právě avokádo pochutinou, kterou děti nejvíce nesnáší.

Avokádo předčilo dokonce i zelí, které vládlo mezi nejneoblíbenějšími jídly dlouhou řadu let. Vaše potomky rozhodně nenalákáte ani na pórek nebo tykev. Tyto druhy zeleniny se totiž umístily na druhém a třetím místě v dětském žebříčku nejnechutnějších poživatin.

Překvapením letošního výzkumu je nečekaná neoblíbenost melounu, který se umístil již na čtvrtém místě hned za tykví! Naopak zelí si v posledním průzkumu, který uspořádala již poněkolikáté Britská dietetická asociace společně s Britským centrem pro výzkum rakoviny, výrazně polepšilo! Umístilo se totiž až na devátém místě.

Průzkumu se zúčastnily děti ve věku od čtyř do pěti lety, které měly za úkol hodnotit sto běžných druhů potravin. Zatímco avokádo vyšlo z konečného součtu se zápornou hodnotou, vysoko v kategorii oblíbených se umístila čokoláda a čokoládové sušenky, na kterých si děti pochutnávají ze všech jídel nejraději.

Doktorka Wendy Doyleová z Britské dietetické asociace se domnívá, že si děti budují vůči avokádu odpor převážně kvůli jeho vzhledu, a ne proto jak chutná. „Fakt, že velkou část z neoblíbených jídel zabírá zelenina a většinu oblíbených pak tvoří jídla z rychlého občerstvení, je sice děsivý, ale ne překvapivý,“ řekla Doyleová s tím, že mezi další velmi oblíbené pochutiny patří zmrzlina, kuře s hranolky a kupodivu také chléb.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |