vytisknout velikost písma Mezinárodní výstava bonsají a suiseki

Vážení čtenáři, Botanická zahrada hlavního města Prahy vás zve na výstavu bonsají předních českých a zahraničních pěstitelů, jež se koná u příležitosti desátého výročí založení japonské zahrady. Současně s touto akcí proběhne také výstava krásných kamenů – suiseki.

Zpříjemněte si víkend

Výstava, jež byla zahájena 12. května, potrvá až do neděle 20. května. Venkovní expozici – Japonskou zahradu – a výstavní sál můžete navštívit denně od devíti do devatenácti hodin. Součástí výstavy bude doprovodný víkendový program.

Od každého něco

19.5. (sobota):

  • Japonské speciality – ukázka přípravy sushi /restaurace Miyabi / (12.0013.00, 15.0016.00)
  • Umělecké tvarování bonsají / P. Slovák/ (13.00–16.00)
  • Ukázky tradičního cvičení Taiji /Taiji academia/ R. Kolář (14.00)
  • Vítr v bambusech - tradiční japonské skladby pro bambusovou flétnu shakuhachi /doc. Dr. Vlastislav Matoušek s přáteli/ (17.00 )
20.5. (neděle):
  • Aranžování ikebany /Prague Sogetsu Study Group/ (12.0014.00)
  • Suiseki - přednáška o krásných kamenech /K. Šerák/ - výstavní sál (14.00, 16.00)
Po dobu výstavy probíhá prodej bonsají, bonsajových misek a dalších potřeb pro pěstitele. Občerstvit se můžete pravými japonskými pochutinami i nápoji. Více informací naleznete na internetových stránkách www.botanicka.cz.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |