vytisknout velikost písma Mezinárodní výstava bonsají

Ve dnech 12. až 20. května pořádá Botanická zahrada hlavního města Prahy Mezinárodní výstavu bonsají.

Východní umění budete moci zhlédnout v areálu Japonské zahrady a ve výstavním sálu každý den kromě pondělí od 9.00 do 19.00 hodin.

Klepněte pro větší obrázek

Akce se koná pod záštitou Velvyslanectví Japonska v České republice a ve spolupráci s Česko-japonskou společností.

Japonská zahrada se vám po roční odmlce představí v nové, zrekonstruované podobě. Vystaveno bude téměř devadesát exponátů z unikátní kolekce botanické zahrady i předních českých a zahraničních pěstitelů.

Novinkou se stanou unikátní exponáty předního evropského pěstitele Piuse Nottera ze Švýcarska, který bude v zahradě vystavovat poprvé.

Klepněte pro větší obrázek

Všechny bonsaje si budete moci vychutnat za doprovodu tónů bambusové flétny shakuhachi a reprodukované hudby etnomuzikologa a multiinstrumentalisty doc. Vlastislava Matouška.

Výstavu doplní ve výstavním sále krásné pohledové kameny suiseki a shangshi ze sbírky botanické zahrady a předních českých sběratelů. Výstava je komorním nostalgickým ohlédnutím za loňskou Mezinárodní výstavou suiseki a shangshi v Trojském zámku.

Po dobu akce bude známý pěstitel a nestor českých bonsajistů ing. Petr Herynek zajišťovat prodej bonsají, bonsajových misek a dalších potřeb pro pěstitele. Během víkendů si kromě krásy Japonské zahrady, bonsají a kamenů suiseki a shangshi můžete vychutnat vynikající čaj z Čajovny U cesty.

Klepněte pro větší obrázek

Připraven je i doprovodný program:

sobota 12. května

10.00 až 18.00 hodin: Tchaj-ťi - Taiji Akademie 

10.00 až 18.00 hodin: Origami

ve 14.00, 16.00, 18.00 hodin: Komentovaná prohlídka Japonské zahrady (koncepce, zajímavé dřeviny) – sraz u vstupu do Japonské zahrady

v 17.00 a 19.00 hodin: Japonskou flétnu shakuhachi rozezní doc. Vlastislav Matoušek

Klepněte pro větší obrázek

neděle 13. května

10.00 až 18.00 hodin Tchaj-ťi - Taiji Akademie 

10.00 až 18.00 hodin: Origami

ve 14.00, 16.00 a 18.00 hodin: Komentovaná prohlídka Japonské zahrady (koncepce, zajímavé dřeviny) – sraz u vstupu do Japonské zahrady

v 15.00 a 17.00 hodin: Vystoupení samurajů

Klepněte pro větší obrázek

sobota 19. května

10.00 až 18.00 hodin: Tchaj-ťi - Taiji Akademie 

10.00 až 18.00 hodin: Origami

ve 14.00, 16.00, 18.00 hodin: Komentovaná prohlídka Japonské zahrady (koncepce, zajímavé dřeviny) – sraz u vstupu do Japonské zahrady

ve 13.00 hodin: Komentovaná prohlídka výstavy bonsají s ing. Petrem Herynkem

v 17.00 hodin: Ukázka tvarování bonsají s ing. Petrem Herynkem

Klepněte pro větší obrázek

neděle 20. května

10.00 až 18.00 hodin: Tchaj-ťi - Taiji Akademie 

10.00 až 18.00 hodin: Origami

ve 14.00, 16.00, 18.00 hodin: Komentovaná prohlídka Japonské zahrady (koncepce, zajímavé dřeviny) – sraz u vstupu do Japonské zahrady

ve 13.00 hodin: Komentovaná prohlídka výstavy s ing. Petrem Herynkem

v 17.00 hodin: Ukázka tvarování bonsají s ing. Petrem Herynkem

v 18.00 hodin: Čajový obřad – Chado Urasenke Tankokai Czech Association

Foto: Profimedia, na snímcích Japonská zahrada Botanické zahrady hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |