vytisknout velikost písma Máte rádi rostliny i umění fotografie? Zúčastněte se zajímavého kurzu

Máte rádi rostliny i umění fotografie? Zúčastněte se zajímavého kurzu

Botanická zahrada hlavního města Prahy se rozhodla v příštím roce realizovat již třetí ročník oblíbených fotografických kurzů – Fotofata 2014. Jsou určeny pro všechny milovníky rostlin, kteří rádi fotí a chtějí se v této činnosti zdokonalit.

Během šesti měsíců proběhne v areálu Botanické zahrady v Troji šest kurzů pod vedením fotografa Topiho Piguly. Jednotlivé kurzy mají své téma a navazují na sebe jen částečně, takže lze absolvovat jak jeden termín, tak i celou sérii.

Témata jednotlivých kurzů:

  • Leden: 4. 1.

Zasněžená japonská zahrada a sbírka bambusů + první část skleníku Fata Morgana – polopoušť;

  • Únor: 1. 2.

Fata Morgana – tropický nížinný les + vilíny či krokusy v květu

  • Březen: 1. 3.

Drobné cibuloviny, vřesovce na vřesovišti podél viniční zdi, rostliny z rodu Adenium

  • Duben: 5. 4.

Jaro na plné pecky: drobné cibuloviny, narcisy, tulipány, japonská zahrada – v případě hezkého počasí venkovní fotografie

  • Květen: 3. 5.

Výstava bonsají v japonské zahradě, kultivary středních a vysokých kosatců, mrazuvzdorné palmy – spíš celky a polocelky v dolní části venkovních expozičních ploch

  • Červen: 7. 6.

Vinice sv. Kláry + posezení u vínka a fotek ve viničním domku

Pro zájemce o účast na všech šesti jednotlivých blocích připravili organizátoři jako bonus roční permanentku do areálu Botanické zahrady Troja a roční předplatné časopisu Travelfocus.

V ceně kurzu je zahrnut nejen vstup do celého areálu zahrady včetně skleníku Fata Morgana, ale i vyjednané povolení práce se stativem. Dvacet nejlepších fotografií z projektu Fotofata 2014 bude celé následující léto vystaveno v prostorách Botanické zahrady Troja.

Přihlaste se co nejdříve, počet míst je omezen

Zájemci se mohou hlásit již nyní, počet míst je však omezen, takže pokud máte o účast na kurzu zájem, neváhejte. Veškeré instrukce najdete na stránkách Botanické zahrady hlavního města Prahy.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A