vytisknout velikost písma Masožravé rostliny v celé své kráse

Masožravky u nás

Masožravé rostliny si získávají stále větší a větší oblibu. Pokud i vy patříte mezi jejich obdivovatele, nenechte si ujít jejich neprodejní výstavu, která se bude konat od 23. června do 1. července, každý den od devíti do sedmnácti hodin, v Hamru na Jezeře – asi tři kilometry východně od Stráže pod Ralskem.

Akci najdete v budově místního obecního úřadu, jenž je také jejím pořadatelem. Vystavovat budou pánové J. Neubauer a M. Macák a k vidění nabídnou různé druhy rosnatek, tučnic, bublinatek, láčkovek, mnoho klonů mucholapek a další.

Masožravky na Sumatře

V sobotu 30. června zde také proběhne přednáška o masožravkách žijících na Sumatře doplněná promítáním fotografií. O víkendu 30. června se chystá neformální setkání s vystavovateli. Dozvíte se detaily o jejich výletě na Sumatru, k dispozici bude poradna o pěstování těchto rostlin a pro drobnou skupinku nejnadšenějších zájemců je možné zařídit i návštěvu sbírek v Č. Lípě.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |