vytisknout velikost písma Letošní velikonoční trendy a osení: Jak ho mít husté a v pravý čas

Uvažujete o netradiční velikonoční výzdobě domova, ale inspirace se najednou kamsi vytratila? Jděte na procházku do parku a přineste si peříčka, větvičky a klacíky.

Co je letos trendy 

Letošní jarní trend fandí všemu hravému a veselému. Velikonoce jsou spojené se žlutou, bílou a modrou barvou – proto obvykle aranžujeme narcisy, tulipány, kosatce, petrklíče, letos do sesazovaných misek můžeme použít i rychlené jarní květiny, například hyacinty, narcisy, krokusy, tulipány, sněženky a petrklíče. Vše by mělo být jednoduché, prosté a přirozené.

Součástí velikonočního aranžmá můžou být nejen vyseté obilí, ale i rychlené větve keřů, kočičky, větévky s jehnědami a samozřejmě malovaná vajíčka, slepičky, zajíčci, kuřátka. Letošním velkým hitem jsou chundelatá jehňátka a čisťounké bílé ovečky ze sněhobílé keramiky, syntetického rouna nebo vlny.

Podívejte se na návod na videu: 

[CNCVideo: player.dama.cz|

]

Fotoinspirace: tipy na jarní výzdobu domácnosti

Fotoinspirace: tipy na jarní výzdobu domácnosti

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |