vytisknout velikost písma Letní inspirace: Mona Lisa ze zeleniny

Šedesátiletý umělec Alon Zaid se pustil do nevšední práce: nechal se inspirovat několika vybranými výtvarnými díly, která vznikla v průběhu různých staletí a patří k celosvětově nejznámějším, a přetvořil je k obrazu svému. Použil k tomu velmi neobvyklý materiál: zeleninu! 

Snad nejslavnější obraz všech dob, o němž se stále vedou debaty, je Mona Lisa Leonarda da Vinciho. Alon Zaid si nakoupil brambory, zelí, brokolici a lilek, vše nakrájel na kostičky nebo na plátky a naaranžoval tak, aby výsledné dílo připomínalo portrét tajemné Mony Lisy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Venuše stojí na mořské lastuře
Ovoce a zelenina jako objekty pro fotografa

Ovoce a zelenina jako objekty pro fotografa

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A