Letní Flora Olomouc láká na mečíky, růže i exotiku

Výstaviště Flora Olomouc ožije od 18. do 21. srpna letní etapou stejnojmenné květinové a zahradnické výstavy.

Záplava nádherných květů i bohatý doprovodný program. To vše opět nabídne letní etapa mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc, která se na stejnojmenném výstavišti uskuteční od 18. do 21. srpna. Návštěvníci se tentokrát mohou těšit netradičně hned na dvě hlavní témata - jedno vzdá hold mečíkům a druhé je zavede do exotické Malajsie.

Hlavní květinová expozice v pavilonu A bude díky dvěma tématům opravdu pestrá a bohatá; první téma s názvem Půlstoletí s mečíky uctí naše i zahraniční šlechtitele gladiol a předvede nepřeberné množství odrůd těchto květin, včetně nově vyšlechtěných. Druhé téma Malajsijské inspirace nás přenese do vzdálených a exotických končin jihovýchodní Asie.

Na galerii největšího pavilonu olomouckého výstaviště bude mít své místo s úspěchem obnovená přehlídka Vyznání růžím věnovaná této nekorunované královně květin, která představí velké množství odrůd a druhů růží. Novinkou pak bude expozice Vědecké knihovny v Olomouci, jež tento rok slaví výročí 450 let od svého založení a předvede některé klenoty ze svých sbírek včetně úchvatných historických herbářů.

IMG_1541.jpg

Svaz školkařů se svou expozicí okrasných dřevin - tentokrát na téma Příběh lípy - obsadí pavilon B. Společná expozice Českého zahrádkářského svazu bude k vidění v pavilonu C a nabídne stovky květin i tradiční či méně známé odrůdy ovoce a zeleniny. K dispozici bude zájemcům také oblíbená bezplatná poradna a o patřičnou náladu a atmosféru se postarají moravští vinaři s cimbálem.

Součástí letní Flory je letos i včelařská výstava pořádaná ve spolupráci se Základní organizací Českého svazu včelařů Olomouc. V pavilonu H bude k vidění například opylovací stan s živými včelami, chybět nebude ani nabídka včelařských potřeb a včelích produktů, ochutnávka medů či ukázka výroby svíček ze včelího vosku.

Po úspěchu loňské premiéry bude hlavní pavilon olomouckého výstaviště opět přístupný všem zájemcům v rámci páteční večerní prohlídky s hudebním doprovodem a také s občerstvením.

IMG_1542.jpg

Výstavu doplní Letní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb. Každodenní doprovodný program přinese mimo jiné vystoupení populárních zpěváků Pavlíny Filipovské, Karla Štědrého nebo Marcely Holanové.

Brány letní Flory Olomouc 2016 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné platí současně pro výstavu a zahradnické trhy včetně vstupu do sbírkových skleníků a botanických zahrad.

Doporučujeme

Články odjinud