vytisknout velikost písma Letní Flora Olomouc 2012: soutěž o vstupenky

Od 16. do 19. srpna 2012 se uskuteční letní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc doprovázená zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm.

Zúčastněte se soutěže na AbeceděZahrady.cz a získejte volný vstup. Vyhrají nejrychlejší z vás, kteří nám napíší správnou odpověď na soutěžní otázku: které dva druhy mexických tučnic se nejlépe hodí na chytání smutnic a velmi drobných mušek? Správnou odpověď najdete v článku Otravní komáři? Zbaví vás jich některé masožravky!

Své odpovědi posílejte na adresu hradova@mf.cz do pondělí 13. srpna 2012. Do předmětu zprávy je nutné napsat heslo SOUTĚŽ. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez úplné adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Zahrada Getsemanská a Dožínková slavnost

Největší expozicí, která ponese název Zahrada Getsemanská – zahrada botanická, se tentokrát pochlubí pavilon H. Jejím tvůrcem je přední český zahradní architekt Ivar Otruba. Expozici se vzrostlými olivovníky, která návštěvníkům přiblíží exotickou flóru z úpatí biblické Olivetské hory, vytvoří Unie botanických zahrad České republiky.

Pavilon E bude patřit floristům, účastníkům soutěže v aranžování květin. Letos se budou vázat kytice a věnce na téma Dožínková slavnost. Letní floristické klání doplní přehlídka jiřinek a expozice Zahradnické a Agronomické fakulty brněnské Mendlovy univerzity.

Ve stejném pavilonu najdete také stánek Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých rostlin Pelero CZ s nabídkou rozmanitých druhů bylinek a s dobrými radami pro budoucí pěstitele. 

Nebude chybět ani poradna

Gladiolami, jiřinkami, bylinkami, trvalkami, vodními rostlinami a hlavně spoustou růží se v pavilonu G pochlubí čeští a moravští zahrádkáři. Jistě vás potěší i výstavou letního ovoce a zeleniny a oblíbenou zahrádkářskou poradnou.

Zelený rámec pestré kráse květin vrcholícího léta vytvoří expozice okrasných dřevin Svazu školkařů České republiky. Na zájemce bude čekat i bohatá nabídka zahradnických trhů s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb.

Zdarma se otevřou sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi z celého světa, botanická zahrada a rozárium v Bezručových sadech s více než pěti sty odrůdami růží.

Volný vstup bude také do botanické zahrady Univerzity Palackého Olomouc. Pro chvíle oddechu pak pořadatelé připravují doprovodný program plný hudby a soutěží.

Kdy a za kolik na letní Floru?

Výstava je přístupná každý den od 9.00 do 18.00 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) činí 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a stejně tak ZTP–P.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |