5
Fotogalerie

Letní Flora Olomouc 2009: soutěž o vstupenky

Ve čtvrtek 20. srpna 2009 bude zahájena letní etapa tradiční mezinárodní výstavy a veletrhu Flora Olomouc, která potrvá do neděle 23. srpna. Všichni milovníci rostlin mají s AbecedouZahrady.cz možnost získat ve čtenářské soutěži volný vstup na tuto akci.

Pokud se hodláte tradiční výstavy zúčastnit, zapojte se do naší soutěže – třeba bude štěstí přát právě vám. Dvacet nejrychlejších správných odpovědí zajistí svým autorům čestné vstupenky. A jak zní soutěžní otázka? Co musí zahrádkář pravidelně dělat, aby se cukety nevysílily a po celou sezonu vytrvale kvetly a plodily? Nápovědu najdete v článku Barevné cukety do každé zahrady

Pravidla soutěže

Své odpovědi posílejte co nejrychleji na adresu info@abecedazahrady.cz. Do předmětu zprávy napište heslo SOUTĚŽ. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Flora_5.jpg

Romantická zahrada plná květin

A nač se letos můžete těšit? Tvůrci hlavní expozice v pavilonu A se nechali inspirovat přitažlivým tématem.Velká společná expozice květin vrcholného léta, kterou na letní Floru připravuje Český zahrádkářský svaz, promění prostory největšího olomouckého výstavního pavilonu v Romantickou zahradu.

V ní najdete kouzelná zákoutí plná jiřinek, růží, gladiol, lilií, balkonovek i vodních rostlin. Návštěvníci tohoto pavilonu se mohou těšit i na dobré rady v zahrádkářské poradně a na oblíbené posezení u cimbálu s moravským vínkem. Voňavou paletu doplní na galerii květinové výtvory nejlepších domácích floristů, na které čeká soutěž o nejlépe naaranžovanou historickou nádobu a bylinkový koš.

Flora_1.jpg

Rostliny, které léčí a voní

K návštěvnicky nejpřitažlivějším bude podle pořadatelů bezesporu patřit přehlídka léčivých, aromatických a kořeninových rostlin. Zajímavými expozicemi, nabídkou biokoření a dalšími novinkami, ale i odborným poradenstvím, přednáškami, prodejem rostlin, osiv, literatury, bylinných čajů a tinktur se na letní Floře představí Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin Pelero CZ.

Flora_2.jpg

Zelený rám pestré kráse letních květin vytvoří expozice okrasných dřevin Svazu školkařů ČR v pavilonu E. Novinkou v tomto roce – expozicí letního ovoce a zeleniny – se v pavilonu G představí členové Českého zahrádkářského svazu.

Když se andělé vznáší nad vřesovištěm

Výstavy Flora Olomouc jsou už svých počátků proslulé propojením květin a výtvarného umění – a sni tentokrát tomu nebude jinak. Výstavní nabídku uzavře ve stejném pavilonu přitažlivá zajímavost nazvaná Andělé nad vřesovištěm – expozice vřesů a trav ve spojení s dřevěnými plastikami výtvarníka Jana Naše.

Flora_3.jpg

Rostliny k prodeji i k prohlédnutí

Na své si přijdou i zahrádkáři, zahradníci a kutilové. Na volných plochách výstaviště na ně čeká bohatá nabídka letních zahradnických trhů s prodejem květin, rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami.

Flora_4.jpg

Pro zájemce budou zdarma otevřeny sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi, botanická zahrada výstaviště a Univerzity Palackého a na scéně Samba je připravený zábavný doprovodný program s hudbou i módními přehlídkami.

Informace o vstupném

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9.00 do 18.00 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Doporučujeme

Články odjinud