6
Fotogalerie

Letní FLORA OLOMOUC 2008 je za dveřmi: patříte mezi výherce vstupenek?

Celonárodní výstava kaktusů a sukulentů, expozice „Život v mokřadech“, okrasné dřeviny a množství letních květů – to vše jsou lákadla letní etapy výstavy a veletrhu Flora Olomouc 2008.

Brány největšího českého zahradnického svátku, který právě slaví půlstoletí své existence (první květinová výstava v Olomouci se konala v srpnu 1958), budou zájemcům otevřeny od 21. do 24. srpna – denně od 9 do 18 hodin. 

Flora 3.jpg

Kdo se může těšit ze vstupenky na FLORU Olomouc?

Děkujeme všem čtenářům za účast v naší soutěži. Naprosto všichni na otázku  V blízkosti čeho by neměly být umístěny řezané rostliny ve váze? správně odpověděli, že se jedná o zrající ovoce.

Všem výhercům, jejichž jména si můžete přečíst níže, srdečně gratulujeme a přejeme jim, aby si výlet  na FLORU Olomouc užili!

  1. Alena Vrchovská, Slušovice
  2. Kateřina Orálková, Brno
  3. Alena Jelínková, Benešov
  4. Jana Ťulpová, Olomouc
  5. Jana Metlíková, Dub nad Moravou
  6. Hana Pášová, Ústí nad Labem
  7. Alena Černochová, Havířov
  8. Martina Izvorská, Hlučín
  9. Stanislava Tupá, Praha 8
  10. Miroslav Slavíček, Moravské Budějovice

Flora 6.jpg

Umění v rozkvetlé zahradě

Hlavní výstavní pavilon A se společnou expozicí Českého zahrádkářského svazu nabídne záplavy růží, gladiol, jiřinek, lilií a balkonovek, doplněných vodními rostlinami a bonsajemi. Protipól přirozené krásy živých květin budou v expozici, která ponese název „Umění v rozkvetlé zahradě“, tvořit umělecké artefakty z keramiky, dřeva a kovaného železa.  

Flora 2.jpg

Přivítání miminka

Pozornost návštěvníků si určitě získají i přitažlivé exponáty letní floristické soutěže s názvem „Přivítání miminka“. Aranžéři budou pod patronací Svazu květinářů a floristů ČR soutěžit ve zdobení historických dětských kočárků a aranžování kytic pro maminky. 

Za krásami kaktusů a sukulentů 

Galerie pavilonu pak bude vyhrazena milovníkům kaktusů a sukulentů. Kromě desítek zajímavých druhů těchto pozoruhodných rostlin zde návštěvníci naleznou také fotografie z cestovatelských výprav za kaktusy, bezplatnou poradenskou službu i možnost nákupu odborné literatury a rostlin.

Flora 5.jpg

Anketa Strom roku

Na letní Floře Olomouc se budou výpěstky okrasných stromů, keřů a trvalek tradičně prezentovat členové Svazu školkařů ČR. Jejich expozici doplní výstava fotografií spojená se 7. ročníkem ankety „Strom roku“, kterou vyhlašuje Nadace Partnerství. Zájemci tak dostanou šanci hlasovat pro zvolený strom přímo na výstavišti .  

Flora 4.jpg

Život v mokřadech

S opravdovými unikáty se pro dvouleté přestávce v Olomouci opět představí Unie botanických zahrad ČR. Její expozice „Život v mokřadech“ přiblíží návštěvníkům vzácnou květenu i zvířecí obyvatele bažin od mírného pásma až po tropický prales. 

Na zahrádkáře, chalupáře a kutily čeká na výstavišti bohatá nabídka Letních zahradnických trhů s rostlinným materiálem, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. 

Na návštěvě ve sklenících 

Návštěvníkům výstavy budou zdarma přístupné sbírkové skleníky výstaviště i Botanická zahrada Univerzity Palackého a Botanická zahrada a rozárium v Bezručových sadech, letos s novou expozicí travin pod hradbami. 

Odpočinek mezi lidmi 

Pro chvíle oddechu jsou připraveny atrakce pro děti a každodenní zábavný program s folkovou Pozvánkou na Mohelnický dostavník, festivalem Country Folk Flora i módními přehlídkami. Přijeďte si odpočinout, načerpat síly i inspirace – letní FLORA OLOMOUC bude pro veřejnost otevřena 21. – 24. srpna 2008, denně od 9 do 18 hodin.

Flora 1.jpg

Vstupné  

Vstupné je osmdesát korun, pro důchodce a studenty šedesát, pro děti od šesti do patnácti let dvacet korun a pro rodiny (dva dospělí + maximálně čtyři děti do patnácti let) sto padesát korun. Děti do deseti let (samozřejmě v doprovodu rodičů) mají vstup zdarma, stejně jako držitelé průkazů ZTP a ZTP-P.  

Ušetřete!

Při objednání a odebrání minimálně 20 vstupenek nejpozději do 10 dnů před začátkem výstavy můžete získat 15% slevu! Kontakt pro objednávky vstupenek: Výstaviště Flora Olomouc, a. s., Wolkerova 17, 771 11, tel.: 585 726 232, fax: 585 413 370, e-mail: nadvornikova@flora-ol.cz, www.flora-ol.cz.

Doporučujeme

Články odjinud