vytisknout velikost písma Kvetoucí skalka po celý rok: Čím ji osázet, aby kvetla a nedala moc práce

Pěkně založená skalka je jako diamant. Čím bude starší, tím více na zahradě vynikne. Poradíme vám, jak ji osázet, aby kvetla po celý rok, dala co nejméně práce a rostlinám se co nejlépe dařilo.

Pravidla jsou stále stejná

Klasické skalky umístěné na svahu pomalu mizí, moderní doba je proměnila do suchých zídek, kvetoucích zákoutí u cesty, posezení v zahradě či u jezírka nebo předzhrádky ve stylu japonských zahrad. Ať už má skalka přírodní či moderní ráz, platí pro její osázení stále stejná pravidla.

Do skalek se nejvíc hodí bohatě kvetoucí trvalky nízkého trsnatého nebo polštářovitého vzrůstu. Nevybírejte hned exotické rostliny a nespoléhejte se na to, že když skalničky pocházejí z hor, vydrží všechno. Pěstování často vyžaduje hodně znalostí a péče, proto je pro začínající skalničkáře nejlepší pořídit si otužilé rostliny.

Japonský zahradní styl po česku

Japonský zahradní styl po česku

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |