Květinová inspirace pro podzim 2006: živé barvy

Květinová inspirace pro podzim 2006: živé barvy

Kapitoly článku:


Insipirace: styl moderní

animated_01.jpg animated_31.jpg

Směs několika anturií dejte do veselé žluté kabelky s červenými puntíky. Kombinací růžové a červené dosáhnete neobvyklého efektu dvou odlišných tónů podobné barvy. Puntíky na kabelce se objevují rovněž na stěně v pozadí. Použití výrazných barev a kontrastu navozuje dojem bezstarostného veselí.

animated_02.jpg animated_30.jpg

Anturium a gerberu přiložíme k sobě do jednoho dlouhého a úzkého pugétu. Když je pak umístíme do nízké nádobky, budou květiny vypadat jako na chůdách. Schematické vzory na pozadí ještě více umocní moment překvapení.

animated_03.jpg

Impulzivní a téměř naivní vzhled těchto kytic podkresluje veselý vzor s roztomilými panenkami a hračkami. K tomuto stylu se nejlépe hodí gerbera, nevadlec, anturium a Craspedia.

animated_04.jpg

Robustní bílá váza je přitažlivým kontrastem k jasným a rozmarným barvám květin v této ležérní kytici - anturium, Kniphofia, karafiát, strelície a lilie. Oslnivě barevné květy gerber vyčnívají těsně nad růžovým okrajem další vázy. Tyto bezstarostně působící výtvory obklopuje vhodná barevná dekorace.

animated_05.jpg animated_28.jpg

Je fantastické sledovat, jak lze v dlouhé, ale robustní bílé váze vytvořit kontrast pomocí květin různé délky a barev. Růžová židle ‘Kite’ od Karima Rashida a vzorované pozadí sice poutají naši pozornost, ale nedokáží ji zcela odvést od nádhery této kytice.

animated_06.jpg animated_29.jpg

Tyto hravé kytice jsou vystaveny ve vázách pokrytých prstenci a kroužky. Květinová výzdoba (anturium a Craspedia) má nezvykle otevřenou strukturu - žlutá Craspedia drze vyčnívá nad charakteristické linie anturií.

Doporučujeme

Články odjinud