vytisknout velikost písma Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikonoční dekoraci

Chcete přivolat jaro a vnést domů velikonoční atmosféru? Pak se pusťte do výroby těchto roztomilých zajíčků z bambulek. A zapojte do toho i děti. Přinášíme vám podrobný návod, jak na to.
Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikonoční dekoraci

Stejně jako na Vánoce i na velikonoční svátky zdobíme naše domácnosti tématickými dekoracemi. Chcete mít něco originálního? Zapomeňte na kupovanou výzdobu a vyrobte si vlastní.

Velikonoční zajíček z bambulek je snadný. Jak na to?

Začít můžete třeba s těmito roztomilými, nádherně měkoučkými zajíčky z bambulek. S naším návodem je vytvoříte raz dva. 

Budete potřebovat:

  • karton
  • nůžky
  • silnější vlnu
  • filc (v barvě vlny a růžový)
  • malé plstěné bambulky
  • černé a růžové korálky
  • silonový vlasec
  • tavnou pistoli
  • lepidlo
Pletení pomlázky: podívejte se na videonávod

Pletení pomlázky: podívejte se na videonávod

Jak na to:

  1. Připravte si pomůcku pro výrobu bambulek. Z kartonu vystřihněte dvě kolečka o průměru deset centimetrů. Ve středu pak vystřihněte díru o průměru tři a půl centimetru. Stejným způsobem si připravte ještě dvě menší kolečka o průměru osm centimetrů. I v nich vystřihněte díru o průměru tři a půl centimetru.
  2. Šablony stejné velikosti položte na sebe a vystřihněte v nich několik milimetrů širokou výseč, díky které pak šablonu snadněji odstraníte z hotové bambule.
  3. Pak už vlnou obmotávejte šablonu, dokud si nebudete jisti, že jste použili dostatečné množství příze, aby byla bambule hustá.
  4. Namotanou vlnu podélně rozstřihněte a ve středu mezi oběma šablonami pevně svažte. Papír odstraňte, bambuli načechrejte a delší vyčnívající vlákna zastřihněte, aby byla souměrná.
  5. Teď se pusťte do výroby oušek. Ta vystřihněte z přehnuté plsti v barvě vlny, kterou jste použili na výrobu těla zajíčka. Z růžové plsti pak vystřihněte o něco menší tvar, který bude tvořit střed zajícova ucha.
  6. Obě části k sobě pomocí tavné pistole přilepte a vytvarujte ouška. Spojte také menší a větší bambuli. S tavnou pistolí pracujte opatrně, abyste se nespálili.
  7. Pak přilepte plstěnou bambulku, která bude tvořit ocásek. A opatrně přidělejte i ouška a korálky, které budou představovat oči.
  8. Teď už jen vytvořit čumáček s vousky. Asi sedm centimetrů dlouhý obdélník z kartonu několikrát obmotejte vlascem, stáhněte z papíru, konce odstřihněte, vzniklý svazek prostrčte růžovým korálkem a udělejte pevný uzlík. Nakonec korálek i s vousky opatrně přilepte. A velikonoční zajíček je hotový.

Velikonoční zajíček podle videa

Podívejte se ještě na video, kde je celý postup na velikonočního zajíčka názorně předveden. 

Vysejte velikonoční osení, teď je nejvyšší čas

Vysejte velikonoční osení, teď je nejvyšší čas

50 netradičních způsobů, jak letos ozdobit velikonoční vajíčka

50 netradičních způsobů, jak letos ozdobit velikonoční vajíčka

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A