vytisknout velikost písma Krok za krokem: Jak vyrobit velikonoční věnec

Zavěšený na vstupních dveřích nebo v okně, položený na stole. Všude tam bude tenhle vkusný velikonoční věnec ozdobený mechem, skořápkami, peříčky a papírovými kvítky vypadat skvěle.
Krok za krokem: Jak vyrobit velikonoční věnec

Velikonoce už klepou na dveře. A stejně jako na Vánoce i během svátků jara tématicky zdobíme svoje byty a domy. Mezi nejoblíbenější dekorace, kromě svěžího osení s kuřátky a zajíčky a „kočiček“ ve váze, určitě patří věnec. Koupit ho můžeme hotový, nebývá ale nejlevnější a navíc obvykle úplně přesně nevyhovuje tomu, co bychom si představovali. Zkuste si ho proto letos vyrobit sami. Inspirovat se můžete třeba video návodem šikovné blogerky Di.

Budete potřebovat:

  • slaměný korpus na věnec
  • tavnou pistoli a lepidlo v tyčinkách
  • dekorační sisal nebo kokosové vlákno
  • mech
  • skořápky ze slepičích vajec
  • umělá křepelčí vajíčka
  • kousky kůry ze stromu (třeba z borovice)
  • motýlky z březové kůry (seženete v některých květinářstvích)
  • papírové kvítky (seženete například na www.papergarden.cz)
  • peříčka
  • dřevěné ozdoby s velikonočním motivem
  • nastříhané drobné větvičky
  • stužku
  • drátek na zavěšení

Mrkněte na postup na videu: 

Jak si vyrobit velikonoční věnec? Postup v 6 krocích

  1. Připravte si větší části očištěných skořápek ze slepičích vajíček. Rozehřejte si tavnou pistoli a s její pomocí skořápky na korpus přilepte.
     
  2. Prostor mezi nimi vyplňte mechem a kousky kůry. S tavnou pistolí pracujte opatrně, abyste se nespálili.
     
  3.  Na mech pak přilepte kousky sisalu, umělá křepelčí vajíčka a menší zbytky skořápek.
     
  4. Na dozdobení použijte peříčka a ozdoby ze dřeva a kůry.
     
  5. Nakonec můžete celé aranžmá ještě doplnit drobnými papírovými květy a ozdobit stužkou.
     
  6. Pokud budete chtít hotový věnec zavěsit na dveře či do okna, ohněte si drát a vytvořte jednoduchý háček.
Pletení pomlázky: podívejte se na videonávod

Pletení pomlázky: podívejte se na videonávod

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Více velikonočních tipů najdete ZDE

Vyrobte si jednoduchou velikonoční dekoraci do vázy.

[CNCVideo: player.dama.cz|

]

Velikonoční perníčky: Recept na ty nejlepší, které jsou hned měkké
 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |