vytisknout velikost písma Klatovské karafiáty v Praze

Klatovské karafiáty v botanické zahradě

Botanická zahrada hlavního města Prahy vás zve na výstavu klatovských karafiátů, která se koná ve dnech 4. až 13. července 2008. Expozici najdete ve venkovním areálu Jih u pergoly vedle centrálního letničkového a trvalkového záhonu. K vidění bude na padesát odrůd karafiátů a více jak sto padesát rostlin vysazených v nádobách.

Karafiáty si budete moci prohlédnout každý den od 9 do 19 hodin. Na informačních panelech se seznámíte s historií jejich pěstování, se současným sortimentem rostlin i s jejich nároky na pěstební podmínky.

Klatovské karafiáty na AbeceděZahrady.cz

Ještě než půjdete na výstavu, nezapomeňte si přečíst náš článek, který o klatovských karafiátech pojednává, abyste věděli, nač se můžete těšit. A pokud vás tyto rostliny okouzlí natolik, že je začnete pěstovat, dejte nám určitě vědět. 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |