vytisknout velikost písma Když krokodýl zaútočí na sekačku

Velký šok zažil jeden z pracovníků zoologické zahrady poblíž australského města Sydney.

V okamžiku, kdy padesátiletý ošetřovatel plazů sekal trávu v ohradě mořského krokodýla, vynořil se ze své laguny její obyvatel, téměř pětimetrový Elvis, a než se muž nadál, krokodýl si sekačku odtáhl k sobě do vody.

Klepněte pro větší obrázek
Krokodýl se přiblížil, a jakmile byla sekačka blízko, zakousl se do ní
Klepněte pro větší obrázek
Chvíli se o ni s ošetřovatelem přetahoval
Klepněte pro větší obrázek
Když se jí zmocnil, postupoval stejně jako u kterékoliv jiné kořisti: stáhl ji pod vodu
Klepněte pro větší obrázek
Pracovník zoologické zahrady nechal všechno náčiní ležet na trávníku a s ostatními kolegy vymýšlel, jak si se situací poradit
Klepněte pro větší obrázek
Elvis mezitím sdílel svůj prostor se sekačkou. Co si asi myslel?

Kdoví, jestli na ni nezaútočil z toho důvodu, že už měl plné zuby protivného zvuku, který vydávala. Každopádně si ji u sebe pod vodou dobře hlídal. Zatímco zaměstnanci zoologické zahrady přemýšleli, jak situaci vyřešit, návštěvníci se velmi dobře bavili.

Po nějaké době se Elvis přece jen umoudřil a nechal dva statečné pracovníky, aby sekačku vytáhli z vody. Zpráva bohužel už neuvádí, zda byl stroj i po takovéto koupeli funkční.

Foto: Profimedia

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |