vytisknout velikost písma Kam vyrazit o víkendu? Za letošními výpěstky!

Kam vyrazit o víkendu? Za letošními výpěstky!

Víkendové počasí bude podle všeho ve znamení babího léta. Udělejte si během soboty a neděle čas na návštěvu některé ze zahrádkářských výstav, na nichž budou k vidění letošní výpěstky – ty na okrasu i k jídlu.

Zahrádkářská a chovatelská výstava Svinčany 2012

Kdy: od 22. do 23. září, v sobotu od 9.00 do 17.00 hodin, v neděli do 16.00 hodin

Kde: Zahradnictví Kubelka, Svinčany u Přelouče

Program: na 31. ročníku tradiční podzimní výstavy bude k vidění ovoce a zelenina, uměle pěstované jedlé houby (pokud porostou, tak i lesní), různé odrůdy hroznového vína, perspektivní i staré a zapomenuté odrůdy ovoce a květy růží. Během akce bude probíhat aranžování z různých materiálů (dušičková, vánoční, velikonoční a příležitostná vazba), k prodeji budou ptačí budky a krmítka, orchideje, kaktusy, bonsaje, okrasné cibuloviny, kvetoucí chryzantémy, stromkové a keřové velkokvěté růže, macešky, vřesy, rybízy, angrešty odolné proti americkému padlí, kvetoucí keře, jehličnany, trvalky, skalničky, okrasné traviny a bylinky. Dále bude zajištěn prodej širokého včelařského sortimentu, keramiky, zahradní techniky či výrobků ze dřeva.

Během soboty a neděle bude probíhat doprovodný program, v neděli od 10.00 hodin mohou návštěvníci vyslechnout přednášku na téma Jak postupovat při zakládání zahrady. Na každého 25. návštěvníka čeká překvapení.

Chovatelská výstava (v chovatelském areálu) má na programu okresní soutěžní výstavu drůbeže a okresní soutěžní expozici zvířat mladých chovatelů, dále místní výstavu králíků a holubů, samostatnou expozici okrasného ptactva, morčat, nutrií a ovcí. Součástí akce bude prodej chovných zvířat, snáškových kuřic, chovatelských potřeb a krmiv, ukázka výroby chovatelských zařízení. V neděli proběhne ve 14.30 hodin slavnostní předání pohárů a čestných cen vítězným chovatelům a na závěr v 15.00 hodin se uskuteční slavnostní ukončení výstavy. 

Oblastní výstava ovoce a zahrádkářských výpěstků

Kdy: od 22. do 24. září, v sobotu od 8.00 do 17.00 hodin, v neděli od 9.00 do 17.00 hodin

Kde: Společenský dům Bonaparte, Slavkov u Brna

Program: 7. oblastní výstava ovoce a zahrádkářských výpěstků. Dopoledne se můžete těšit na prodej jablečného moštu a tombolu, v 15.00 hodin bude vyhodnoceno hned několik soutěží: Jablko roku Vyškovska, O nejkrásnější balkon a okno a Nejkrásnější předzahrádku.

Současně bude probíhat výstava včelařství, kaktusů a bonsají. Budete zde mít možnost nákupu medu, jablečného moštu, švestkových povidel, čajů a jiných specialit. V zámeckém parku bude po celý den Václavský jarmak. 

Výstava ovoce a zeleniny

Kdy: od 22. do 23. září

Kde: Obecní dům, Rašovice

Program: výstava ovoce a zeleniny, vyhlášení soutěže o nejlepší místní výpěstek, vyhodnocení fotosoutěže, ochutnávky úrody a tombola.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |