Kam vyrazit o víkendu? Za letošními výpěstky!

Kam vyrazit o víkendu? Za letošními výpěstky!

Víkendové počasí bude podle všeho ve znamení babího léta. Udělejte si během soboty a neděle čas na návštěvu některé ze zahrádkářských výstav, na nichž budou k vidění letošní výpěstky – ty na okrasu i k jídlu.

Zahrádkářská a chovatelská výstava Svinčany 2012

Kdy: od 22. do 23. září, v sobotu od 9.00 do 17.00 hodin, v neděli do 16.00 hodin

Kde: Zahradnictví Kubelka, Svinčany u Přelouče

Program: na 31. ročníku tradiční podzimní výstavy bude k vidění ovoce a zelenina, uměle pěstované jedlé houby (pokud porostou, tak i lesní), různé odrůdy hroznového vína, perspektivní i staré a zapomenuté odrůdy ovoce a květy růží. Během akce bude probíhat aranžování z různých materiálů (dušičková, vánoční, velikonoční a příležitostná vazba), k prodeji budou ptačí budky a krmítka, orchideje, kaktusy, bonsaje, okrasné cibuloviny, kvetoucí chryzantémy, stromkové a keřové velkokvěté růže, macešky, vřesy, rybízy, angrešty odolné proti americkému padlí, kvetoucí keře, jehličnany, trvalky, skalničky, okrasné traviny a bylinky. Dále bude zajištěn prodej širokého včelařského sortimentu, keramiky, zahradní techniky či výrobků ze dřeva.

Během soboty a neděle bude probíhat doprovodný program, v neděli od 10.00 hodin mohou návštěvníci vyslechnout přednášku na téma Jak postupovat při zakládání zahrady. Na každého 25. návštěvníka čeká překvapení.

Chovatelská výstava (v chovatelském areálu) má na programu okresní soutěžní výstavu drůbeže a okresní soutěžní expozici zvířat mladých chovatelů, dále místní výstavu králíků a holubů, samostatnou expozici okrasného ptactva, morčat, nutrií a ovcí. Součástí akce bude prodej chovných zvířat, snáškových kuřic, chovatelských potřeb a krmiv, ukázka výroby chovatelských zařízení. V neděli proběhne ve 14.30 hodin slavnostní předání pohárů a čestných cen vítězným chovatelům a na závěr v 15.00 hodin se uskuteční slavnostní ukončení výstavy. 

Oblastní výstava ovoce a zahrádkářských výpěstků

Kdy: od 22. do 24. září, v sobotu od 8.00 do 17.00 hodin, v neděli od 9.00 do 17.00 hodin

Kde: Společenský dům Bonaparte, Slavkov u Brna

Program: 7. oblastní výstava ovoce a zahrádkářských výpěstků. Dopoledne se můžete těšit na prodej jablečného moštu a tombolu, v 15.00 hodin bude vyhodnoceno hned několik soutěží: Jablko roku Vyškovska, O nejkrásnější balkon a okno a Nejkrásnější předzahrádku.

Současně bude probíhat výstava včelařství, kaktusů a bonsají. Budete zde mít možnost nákupu medu, jablečného moštu, švestkových povidel, čajů a jiných specialit. V zámeckém parku bude po celý den Václavský jarmak. 

Výstava ovoce a zeleniny

Kdy: od 22. do 23. září

Kde: Obecní dům, Rašovice

Program: výstava ovoce a zeleniny, vyhlášení soutěže o nejlepší místní výpěstek, vyhodnocení fotosoutěže, ochutnávky úrody a tombola.

Doporučujeme

Články odjinud