vytisknout velikost písma Kam s hrnky v kuchyni? Inspirujte se úžasnými nápady!

Také máte doma spoustu různých hrnků, hrnečků a šálků? Pak určitě řešíte, kam je dát. Ve skříňkách totiž jen zbytečně zabírají hodně potřebného místa a navíc nejsou vůbec po ruce. Ty nejlepší tipy na jejich uložení najdete v galerii.

Keramické, porcelánové, skleněné, ale třeba i plecháčky. Hrnky všech možných tvarů a velikostí se hromadí téměř v každé domácnosti. Dostáváme je jako dárky od přátel, partnerů či dětí, vozíme si je z výletů a dovolených, nosíme si je z trhu, kde jim prostě nemůžeme odolat.

Většinu z nich ani nepoužíváme, máme je uložené někde v hloubi kuchyňské linky. Každý z rodiny má ale své oblíbené kousky, ze kterých denně popíjí čaj, kávu nebo třeba kakao. A právě ty chceme mít stále po ruce. Našli jsme pro vás ty nejlepší tipy, kam je umístit, aby zbytečně nezabíraly místo a při tom byly pořád k dispozici.

Pořiďte si pokojové rostliny i do kuchyně! Pokud tam nemáte dost světla, nevěste hlavu. Poradíme vám, které květiny mají minimální nároky na pěstování a nevadí jim stín:

Rozhlédněte se po kuchyni a zapojte svoji představivost. Využít se dá v podstatě jakýkoliv volný prostor, který uvidíte. Ať už je to prázdné místo na zdi, nevyužitá boční strana příborníku nebo například prostor pod horními skříňkami kuchyňské linky. Všude tam můžete umístit věšáky na hrnky. Ty můžete pořídit už hotové,vyrobit je třeba z palet nebo třeba z nepoužívaného věšáku na klobouky.

Další možností jsou různé police a poličky. Ať už vyrobené na míru či jen mírně upravené starší kousky. Stačí se jen poohlédnout v bazaru nábytku. Objevit se tam dají doslova poklady. Posledním způsobem, jak všechny ty hrnečky uložit, jsou různé stojánky, které se dají pořídit v obchodech. Můžete je postavit na stůl, příborník či kuchyňskou linku. Bývají obvykle celokovové nebo aspoň částečně kovové, aby měly dobrou stabilitu a nepřevrátily se.

Nejnápaditější botníky z celého světa. Ty musíte vidět!

Nejnápaditější botníky z celého světa. Ty musíte vidět!

Ty nejlepší vychytávky z palet! Inspiraci najdete v galerii

Ty nejlepší vychytávky z palet! Inspiraci najdete v galerii

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A