vytisknout velikost písma K podzimu patří chryzantémy. Prohlédněte si je na výstavách

K podzimu patří chryzantémy. Prohlédněte si je na výstavách

K ozdobám podzimních zahrad patří chryzantémy. Pokud tyto rostliny učarovaly i vám, naplánujte si výlet na některou z jejich výstav – máme pro vás tři pozvánky, přičemž všechny výstavy se uskuteční od pátku 25. do neděle 27. října. 

V Ivančicích 

28. tradiční ivančická výstava chryzantém proběhne v sále Besedního domu. Na akci, kterou pořádá Specializovaná zahrádkářská organizace Chryzantéma Jižní Morava, budou k vidění jak výpěstky členů, tak i aranžmá vytvořená z květů, určená k různým příležitostem. Na výstavě lze získat informace o pěstování chryzantém na zahradě i v bytě a po dobu jejího konání bude zajištěn prodej těchto rostlin. 

V Hlinsku 

Klub Chryzantéma Hlinsko představí a k prodeji nabídne výpěstky svých členů a ukázky holandských květů na XIII. české a XXV. hlinecké výstavě chryzantém, jež se uskuteční v novém multifunkčním centru (při výpadovce směr Polička – Svitavy). Otevřeno bude od 9.00 do 17.00 hodin, součástí akce bude okresní kolo soutěže pro mládež v aranžování květů. Vystavené rostliny doplní sklo ze Sklárny Škrdlovice. 

Ve Šlapanicích u Brna

Výstava Barvy podzimu, na níž si návštěvníci budou moci prohlédnout velké množství nejrůznějších chryzantém a také ovoce a zeleninu včetně málo známých druhů, se uskuteční ve Šlapanicích u Brna v budově muzea (u kostela). V pátek ji můžete zhlédnout od 13.00 do 17.00 hodin a po oba další dny od 8.00 do 17.00 hodin, vstupné bude dobrovolné.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |