vytisknout velikost písma K podzimu patří chryzantémy. Prohlédněte si je na výstavách

K podzimu patří chryzantémy. Prohlédněte si je na výstavách

K ozdobám podzimních zahrad patří chryzantémy. Pokud tyto rostliny učarovaly i vám, naplánujte si výlet na některou z jejich výstav – máme pro vás tři pozvánky, přičemž všechny výstavy se uskuteční od pátku 25. do neděle 27. října. 

V Ivančicích 

28. tradiční ivančická výstava chryzantém proběhne v sále Besedního domu. Na akci, kterou pořádá Specializovaná zahrádkářská organizace Chryzantéma Jižní Morava, budou k vidění jak výpěstky členů, tak i aranžmá vytvořená z květů, určená k různým příležitostem. Na výstavě lze získat informace o pěstování chryzantém na zahradě i v bytě a po dobu jejího konání bude zajištěn prodej těchto rostlin. 

V Hlinsku 

Klub Chryzantéma Hlinsko představí a k prodeji nabídne výpěstky svých členů a ukázky holandských květů na XIII. české a XXV. hlinecké výstavě chryzantém, jež se uskuteční v novém multifunkčním centru (při výpadovce směr Polička – Svitavy). Otevřeno bude od 9.00 do 17.00 hodin, součástí akce bude okresní kolo soutěže pro mládež v aranžování květů. Vystavené rostliny doplní sklo ze Sklárny Škrdlovice. 

Ve Šlapanicích u Brna

Výstava Barvy podzimu, na níž si návštěvníci budou moci prohlédnout velké množství nejrůznějších chryzantém a také ovoce a zeleninu včetně málo známých druhů, se uskuteční ve Šlapanicích u Brna v budově muzea (u kostela). V pátek ji můžete zhlédnout od 13.00 do 17.00 hodin a po oba další dny od 8.00 do 17.00 hodin, vstupné bude dobrovolné.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |