vytisknout velikost písma Jsou ve vaší zahradě mumie?

Holé větve ovocných stromů, které jsou bez listí, umožňují, abychom si je pořádně prohlédli. Využijte mírného počasí a projděte se po zahradě s hlavou nahoru a očima dokořán. 

Mumie nejen egyptské

Na ovocných dřevinách lze výborně rozpoznat mumifikované plody – lidově zvané mumie. Nenechávejte je zbytečně na stromech a co nejdříve je odstraňte a zničte.

Pryč s moniliózou

Pokud byste s nimi nic neudělali, zvýšili byste možnost výskytu moniliózy – kroužkovité hniloby na plodech, která postihuje jak peckoviny, tak i jádroviny. Plody, jež jsou napadeny, se časem scvrknou a můžeme je v korunách stromků vidět i přes zimu. Obsahují velké množství spór, které v jarních měsících pomáhají šířit tuto chorobu.

Nejvhodnějším preventivním opatřením tedy je mumie otrhat a spálit.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |