vytisknout velikost písma Jezte melouny! Chrání kůži před sluncem

Melouny jsou vítaným osvěžením parného léta. Dokáží zahnat žízeň, ale také ochránit kůži před slunečním zářením a spálením. Na schopnost melounů chránit před sluncem přišel čirou náhodou francouzský farmář, který si všiml, že některé druhy ananasových melounů vydrží ve skladu čerstvé déle než jiné.

Objevu se ujali vědci z Pařížské univerzity, kteří zjistili, že trvanlivější jsou melouny nabité antioxidanty. Ty působí jako ochrana před škodlivými radikály, jež poškozují genetickou informaci i celé buňky.

Šťávu z melounů odborníci koncentrovali a vyrobili z ní pilulky, ty při denním užití mohou ochránit kůži před poškozením. Jsou tak vhodným doplňkem opalovacích krémů.

„Extrakty poskytují člověku ochranu, kterou nelze získat z pouhé konzumace melounů,“ dodává profesor Marvin Edeas, expert na antioxidanty.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |