vytisknout velikost písma Jarní výstava skalniček vám zvedne náladu

Jarní výstava skalniček vám zvedne náladu

Jaké by to bylo jaro bez tradiční výstavy skalniček, kterou pořádá Klub skalničkářů Praha?

Oblíbená akce se koná od 23. března do 4. dubna 2012 na Karlově náměstí v areálu dvou zahrad mezi Faustovým domem a kostelem svatého Jana Na Skalce, otevřeno je denně od 9.00 do 18.00 hodin.

Zpříjemněte si jarní dny

Na výstavě jsou k vidění především velmi rané květy vzácných rostlin od našich předních pěstitelů (jako například Saxifraga, Primula, Dionysia či jarní cibuloviny), vystavené na speciální konstrukci.

Součástí je také prodej rostlin a odborná poradna. S výpěstky skalničkářů se v tomto roce budete moci setkat ještě na Květnové a Podzimní výstavě, o jejich konání vás budeme včas informovat.

Přidáte se?

Klub skalničkářů Praha vznikl v roce 1970 jako odnož Českého zahrádkářského svazu. Je to zájmová organizace pro obdivovatele horské květeny a pěstitele skalniček, hajních a vodních rostlin a zakrslých dřevin.

Po plzeňském Klubu skalničkářů je druhou nejstarší organizací tohoto druhu u nás. V současnosti je nejpočetnějším skalničkářským klubem v republice s 500 až 600 členy, z toho asi desetina jsou členové zahraniční.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |