vytisknout velikost písma Jarní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Od 28. dubna do 1. května 2011 se uskuteční jarní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc doprovázená zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm. Zúčastněte se soutěže na AbeceděZahrady.cz a získejte volný vstup.
Jarní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Vyhrají nejrychlejší z vás, kteří nám napíší správnou odpověď na otázku: Kolik kilogramů plodů muchovníku můžete sklidit z plně vzrostlého keře?

Nápovědu najdete v článku nazvaném Muchovník: keř do okrasných i užitkových zahrad. Své odpovědi posílejte na adresu hradova@mf.cz.

Do předmětu zprávy napište heslo SOUTĚŽ. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Řecké báje ožívají

Pořadatelé Flory Olomouc slibují, že nabídka největší a nejstarší květinové výstavy v České republice s tradicí od roku 1958 bude i letos velmi pestrá. Největší výstavní pavilon A bude tradičně vyhrazen hlavní expozici výstavy.

Její tvůrce, proslulý zahradní architekt Ivar Otruba, se tentokrát inspiroval řeckými bájemi a koncipoval ji jako zlatou Zahradu Hesperidek s tisícovkami kusů okrasných výpěstků domácích i zahraničních pěstitelů. 

Klepněte pro větší obrázek

Inspirace z ciziny

Velkou květinovou expozici Svazu květinářů a floristů České republiky doplní rozsáhlá přehlídka pěstitelského umění dlouholetého partnera olomouckých květinových výstav – Zahradnictví města Vídně, dále speciální přehlídka orchidejí Thajského království, tulipánů a hyacintů holandských pěstitelů a polská expozice jarních výpěstků.

Muzikál a květiny

Na galerii pavilonu A budou moci návštěvníci obdivovat exponáty floristické soutěže v aranžování květin – letos na muzikálové téma V hlavní roli: Klobouk – a také záplavu balkonovek, cibulovin, jarních trvalek, skalniček, či vodních rostlin v expozici Českého zahrádkářského svazu. V té nebude chybět ani vyhledávaná bezplatná zahrádkářská poradna. 

Klepněte pro větší obrázek

Východní umění tvarování bonsají

Velmi přitažlivý bude pavilon E s japonskou zahradou a unikátními exponáty z proslulého Musea bonsají ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Vzácné bonsaje z Japonska, Koreje i Číny – některé starší 250 let – doplní vystavovatelé zvláštními přírodními kameny suiseki, vodními plochami a drobnou zahradní architekturou. V pavilonu bude rovněž bonsajová poradna s ukázkami tvarování bonsají.

Trhy a doprovodný program

Pavilony G, H a volné plochy budou patřit veletrhu drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarním zahradnickým trhům s nabídkou květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických či kutilských pomůcek a potřeb.

Volně přístupné budou návštěvníkům i sbírkové skleníky výstaviště s exotickou květenou, Botanická zahrada Univerzity Palackého a Botanická zahrada výstaviště v Bezručových sadech se zajímavými rostlinnými exponáty. Těšit se můžete rovněž na zábavný doprovodný program s dobrou muzikou a soutěžemi. 

Klepněte pro větší obrázek

Kdy a za kolik na výstavu?

Výstava je přístupná každý den od 9.00 do 18.00 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |