vytisknout velikost písma Jarní dekorace za pár minut: srdíčkové zápichy

Nepotrvá to dlouho a budou tu Velikonoce. Vždyť do Květné neděle, kterou začíná Svatý týden, zbývá už jen pět dní! 

Nyní tak nastává pravý čas k vytváření velikonočních dekorací. Abychom vám ulehčili práci s vymýšlením nápadů, každý den vám nabídneme zajímavý tip a s ním i návod k jeho realizaci. 

Klepněte pro větší obrázek
Kombinací zápichů s modrými maceškami vzniklo okouzlující aranžmá  

Protože je nám jasné, že většina z vás nemá zvláště teď, když zahrada volá, příliš času nazbyt, vybírali jsme, jak samotný název článku napovídá, takové dekorace, které zvládnete udělat za chviličku.  

Autorkou dnešní inspirace je Monika Kopačková, jejíž další tvorbu si můžete prohlédnout na blogu Manu Propria.  

Klepněte pro větší obrázek
K dozdobení zápichu použijte kousek látky, který máte po ruce

Srdíčkové zápichy 

K jejich výrobě budete potřebovat větvičky lísky a šlahouny přísavníku (použít však můžete kterýkoli jiný vhodný přírodní materiál), jemný drátek a mašličku na dozdobení – v našem případě autorka zvolila zbytky z utěrek. 

Klepněte pro větší obrázek
Než větvičku ze stromku odstřihnete, uvědomte si, jak dlouhou stopku zápichu potřebujete

Tolik, kolik zápichů budete chtít udělat, nastříhejte lískových větviček ve tvaru písmene ypsilon. Tenčí konce spojte drátkem, vytvoříte tak tvar srdíčka. To poté obtočte tenkým šlahounem přísavníku a dozdobte mašličkou. 

Klepněte pro větší obrázek
V jednoduchosti je krása

Srdíčko lze také vytvarovat jen z přísavníku, v tom případě si připravte dva nebo tři větší proutky, které použijete jako konstrukci. Další postup je stejný jako v předešlém popisu. 

Klepněte pro větší obrázek
Přivítejte jaro srdečně

Srdíčkové zápichy se krásně vyjímají v nádobách s kvetoucími rostlinami a ozdobí interiér i exteriér vašeho obydlí.

  • Milí čtenáři, jaké dekorace máte v plánu vy? Nafoťte je a jejich snímky pošlete do naší fotogalerie.

Foto: Monika Kopačková, Manu Propria

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A