vytisknout velikost písma Jaké popínavé rostliny se hodí pro balkony a terasy

Jaké popínavé rostliny se hodí pro balkony a terasy

Plánujete, že letos si na svém balkoně či terase vytvoříte malou okrasnou zahradu? V tom případě si nenechte ujít přednášku o popínavých rostlinách, kterou pořádá Český zahrádkářský svaz v sobotu 8. března od 9.00 do 14.00 hodin.

O přednáškách územního sdružení ČZS Praha-město si můžete přečíst na webových stránkách Českého zahrádkářského svazu.

Botanik RNDr. Jiří Žlebčík vám na ní například poradí, které pnoucí růže si vybrat k pěstování v nádobách, jak o ně pečovat, aby přes zimu nevymrzly, proč váš klematis nekvete jako na obrázcích z katalogu či jaké druhy popínavých rostlin se na podzim krásně vybarvují.

Klepněte pro větší obrázek
Mezi popínavé rostliny patří i zimolez ovíjivý, jehož silně vonné květy vám zpříjemní posezení na balkoně zvláště navečer, kdy voní nejintenzivněji 

Rovněž vás seznámí s rostlinami vhodnými pro osázení balkonů či teras a jejich pěstováním. Přednáška se koná ve vzorové zahrádkové osadě Českého zahrádkářského svazu Na Skalce (Přetlucká 130, Praha 10), vstupné je 15 Kč. 

Foto: Miloš Kožešník

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A