vytisknout velikost písma Jak zútulnit balkon

Nic tak účinně nepomáhá proti únavě, chorobám a stresu jako pohyb na čerstvém vzduchu, uprostřed zeleně na terase nebo prostornějším balkóně. Teď na jaře je čas obydlet a zútulnit balkony a terasy. Jak to udělat?

Začněte od podlahy

Balkónová podlaha nebo dlažba působí často velmi studeným a neosobním dojmem, což velmi negativně ovlivňuje vnímání celého prostoru. Prostředí balkonu snadno a rychle zpříjemníme balkonovým kobercem nebo dřevěnými podlahovými dlaždicemi. Koberce mají tu výhodu, že se dají stříhat a upravovat podle potřeby, jsou voděodolné, a pokud se zašpiní, stačí je jen opláchnout vodou.

Dřevěné dlaždice či rohože lze zase různě barvit a mořit a přizpůsobit je tak celkové barevnosti balkonu.

Zvolením vhodné barvy ovlivníme celkový dojem balkonu. Bílá či tmavohnědá barva například pomůže vytvořit atmosféru solidnosti a čistoty, betonovou podlahu můžeme přetřít například okrovou, zelenou nebo mořskou modrou.

Blíž k přírodě: Dřevěné terasy

Blíž k přírodě: Dřevěné terasy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |