vytisknout velikost písma Jak z rumiště vytvořit biozahradu

Jak z rumiště vytvořit biozahradu

Zajímáte-li se o tematiku přírodních zahrad, nenechte si ujít přednášku nazvanou Z rumiště biozahrada? Proč ne?, která se uskuteční dnes mezi 17. a 19. hodinou v brněnském Domě ochránců přírody (Panská ulice 9, 3. patro).

Dozvíte se na ní, že rumiště nemusí představovat pouze problém, ale naopak se pro člověka může stát šancí, jak z kousku zanedbané půdy vytvořit místo poskytující potravu lidem i útočiště volně žijícími živočichům. 

Aby vaše zahrada byla zdravá

Protože základem zdravé zahrady je zdravá půda, diskutovat se bude o tom, co můžeme pro její zdraví udělat, jak naložit s nežádoucí vegetací, jak s minimálním úsilím získat maximální užitek nebo kterak poznat, jakou půdu na pozemku vlastně máte. 

Problematikou všechny zájemce provede Ing. Helena Vlašínová, Ph.D., botanička Mendlovy univerzity v Brně a autorka knihy Zdravá zahrada, kterou si na přednášce budete moci koupit i nechat podepsat. Členové Klubu přírodovědeckého vstupné neplatí, pro ostatní je dobrovolné.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A