vytisknout velikost písma Jak vyrobit růži z listí snadno a rychle

Líbí se vám nádherně zbarvené podzimní listí? Vyražte ven do přírody, spadané listy posbírejte a vyrobte z nich netradiční kytici, kterou budou všichni obdivovat. Podrobný návod a postup, jak růži z listů vyrobit, najdete v článku.

Sociální sítě mi prozradily, že růžičky ze spadaného podzimního listí jsou momentálně hitem. Vykukují na mě na internetu ze všech stran. Zkoušejí je vyrábět děti, rodiče i babičky. A jak je ze sdílených fotek patrné, všem se daří. Nejde totiž vůbec o nic složitého, i když to tak na první pohled může vypadat. Pokud ale víte, jak na to, máte celou kytici hotovou za pár desítek minut. Vyzkoušejte to taky! Ve váze se bude skvěle vyjímat a vydrží vám tam klidně až do Vánoc.

Budete potřebovat:

  • různobarevně zbarvené, čerstvě spadané listí, nejlépe z javoru
  • pevnější bavlnku nebo tenký provázek
  • bezbarvý lak
Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Postup výroby růže z listí:

1. Záleží jen na vás, zda chcete mít růžičky vždy v jedné barvě, sladěné tón v tónu, nebo pestrobarevné. Podle toho si listy roztřiďte. Důležité je, aby byly nepoškozené a hlavně ještě vlhké, aby se vám při práci nelámaly a nedrolily.

2. Vezměte si do ruky jeden list, přehněte ho pevně napůl a začněte ho od kraje pevně stáčet do ruličky tak, aby vám vzniklo "srdce" květu.

3. Nyní si do ruky vezměte další list a hotový stočený střed budoucího květu umístěte do středu druhého listu z rubové strany. Oba listy v dolní části jednou rukou pevně přidržte, druhou rukou ohněte podložený list v půli, ale ohyb nevyhlazujte, a z obou stran obtočte složený list kolem středu květu tak, aby kraje listu směřovaly dolů.

4. Tak postupujte, dokud nebudete spokojeni s velikostí květu růže. Pokaždé jen další list umístěte na opačnou stranu než ten předchozí.

5. Nakonec vzniklý květ v dolní části pevně svažte bavlnkou nebo tenkým provázkem. Hotové růžičky pak můžete třeba naaranžovat do kytice, kterou dokola obložíte listy.

Aby růžičky z javorových listů déle vydržely a zachovaly si ty nádherně zářivé barvy, můžete je nakonec přestříkat bezbarvým lakem ve spreji nebo alespoň lakem na vlasy.

Nejkrásnější bílé kuchyně. Kterou byste si vybrali?

Nejkrásnější bílé kuchyně. Kterou byste si vybrali?

Pruhovaný koberec dodá interiéru šmrnc! Přesvědčte se v galerii

Pruhovaný koberec dodá interiéru šmrnc! Přesvědčte se v galerii

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |