vytisknout velikost písma Jak vyrobit růži z listí snadno a rychle

Líbí se vám nádherně zbarvené podzimní listí? Vyražte ven do přírody, spadané listy posbírejte a vyrobte z nich netradiční kytici, kterou budou všichni obdivovat. Podrobný návod a postup, jak růži z listů vyrobit, najdete v článku.

Sociální sítě mi prozradily, že růžičky ze spadaného podzimního listí jsou momentálně hitem. Vykukují na mě na internetu ze všech stran. Zkoušejí je vyrábět děti, rodiče i babičky. A jak je ze sdílených fotek patrné, všem se daří. Nejde totiž vůbec o nic složitého, i když to tak na první pohled může vypadat. Pokud ale víte, jak na to, máte celou kytici hotovou za pár desítek minut. Vyzkoušejte to taky! Ve váze se bude skvěle vyjímat a vydrží vám tam klidně až do Vánoc.

Budete potřebovat:

  • různobarevně zbarvené, čerstvě spadané listí, nejlépe z javoru
  • pevnější bavlnku nebo tenký provázek
  • bezbarvý lak
Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Postup výroby růže z listí:

1. Záleží jen na vás, zda chcete mít růžičky vždy v jedné barvě, sladěné tón v tónu, nebo pestrobarevné. Podle toho si listy roztřiďte. Důležité je, aby byly nepoškozené a hlavně ještě vlhké, aby se vám při práci nelámaly a nedrolily.

2. Vezměte si do ruky jeden list, přehněte ho pevně napůl a začněte ho od kraje pevně stáčet do ruličky tak, aby vám vzniklo "srdce" květu.

3. Nyní si do ruky vezměte další list a hotový stočený střed budoucího květu umístěte do středu druhého listu z rubové strany. Oba listy v dolní části jednou rukou pevně přidržte, druhou rukou ohněte podložený list v půli, ale ohyb nevyhlazujte, a z obou stran obtočte složený list kolem středu květu tak, aby kraje listu směřovaly dolů.

4. Tak postupujte, dokud nebudete spokojeni s velikostí květu růže. Pokaždé jen další list umístěte na opačnou stranu než ten předchozí.

5. Nakonec vzniklý květ v dolní části pevně svažte bavlnkou nebo tenkým provázkem. Hotové růžičky pak můžete třeba naaranžovat do kytice, kterou dokola obložíte listy.

Aby růžičky z javorových listů déle vydržely a zachovaly si ty nádherně zářivé barvy, můžete je nakonec přestříkat bezbarvým lakem ve spreji nebo alespoň lakem na vlasy.

Nejkrásnější bílé kuchyně. Kterou byste si vybrali?

Nejkrásnější bílé kuchyně. Kterou byste si vybrali?

Pruhovaný koberec dodá interiéru šmrnc! Přesvědčte se v galerii

Pruhovaný koberec dodá interiéru šmrnc! Přesvědčte se v galerii

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |