vytisknout velikost písma Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Originální velikonoční dekorace i netradiční výslužka pro koledníky. Průhledná kraslice, ve které se ukrývají chutná čokoládová vajíčka, rozhodně zaujme. Její výroba je přitom neuvěřitelně snadná.

 

Na Velikonoce nemůžou mezi dekoracemi chybět jarní věnce, větvičky zlatého deště a ozdoby v podobě žluťoučkých kuřátek a oveček. Chybět samozřejmě nemohou velikonoční vajíčka ve všech možných podobách. My pro vás dnes máme tip na provázková velikonoční vajíčka se sladkým překvapením uvnitř. Zvládne je vyrobit každý a vypadají opravdu efektně. Do jejich výroby navíc můžete zapojit i děti, které se tím zabaví na celé odpoledne.

Budete potřebovat:

  • barevnou přízi nebo vlnu
  • nafukovací balónky
  • malá čokoládová vajíčka
  • krystalový cukr
  • vodu

V našem návodu používáme pro výrobu a zpevnění vajíček z provázků doma připravený cukrový sirup, se kterým mohou pracovat i nejmenší děti. Nahradit ho ale klidně můžete bílým univerzálním lepidlem, jako je například Herkules.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |