vytisknout velikost písma Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Originální velikonoční dekorace i netradiční výslužka pro koledníky. Průhledná kraslice, ve které se ukrývají chutná čokoládová vajíčka, rozhodně zaujme. Její výroba je přitom neuvěřitelně snadná.

 

Na Velikonoce nemůžou mezi dekoracemi chybět jarní věnce, větvičky zlatého deště a ozdoby v podobě žluťoučkých kuřátek a oveček. Chybět samozřejmě nemohou velikonoční vajíčka ve všech možných podobách. My pro vás dnes máme tip na provázková velikonoční vajíčka se sladkým překvapením uvnitř. Zvládne je vyrobit každý a vypadají opravdu efektně. Do jejich výroby navíc můžete zapojit i děti, které se tím zabaví na celé odpoledne.

Budete potřebovat:

  • barevnou přízi nebo vlnu
  • nafukovací balónky
  • malá čokoládová vajíčka
  • krystalový cukr
  • vodu

V našem návodu používáme pro výrobu a zpevnění vajíček z provázků doma připravený cukrový sirup, se kterým mohou pracovat i nejmenší děti. Nahradit ho ale klidně můžete bílým univerzálním lepidlem, jako je například Herkules.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obch…

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to.

7.  1.  2018 |
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pomeranče

5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pome…

Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen tak, lisujeme z nich čerstvý džus, přidáváme je do dezertů a koláčů. Slupky z nich ale vždycky skončí v koši, v lepším případě v kompostu. Přitom existuje spousta praktických způsobů jejich využití.

6.  1.  2018 |
Ani v lednu sadař nezahálí. Jak pečovat o ovocné stromy v zimě?

Ani v lednu sadař nezahálí. Jak pečovat o ovo…

Na zahradě je stále co dělat. A nejen na ní, při přebírání uskladněného ovoce zakopneme o staré hrábě, což nám připomene, že je čas na údržbu nářadí, postarat se o vysazené stromy a začít se připravovat na jaro.

2.  1.  2018 |
Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Kiwi už se stalo běžnou součástí jídelníčku i u nás. Většinou známe jen to zelené, není však jediné. Ochutnáte i plody jinak zbarvené?

3.  1.  2018 |