vytisknout velikost písma Jak vyrobit česnekovou tinkturu: Sníží krevní tlak, cukr i cholesterol

To, že je česnek nejsilnější přírodní antibiotikum, je všeobecně známé. Navíc ale obsahuje neuvěřitelné množství léčivých substancí, jejichž účinky využívali již před 5000 lety buddhističtí mniši. Tady je jejich recept na zázračnou tinkturu, který byl objeven v osmdesátých letech minulého století v tibetském klášteře vyrytý do kamenné destičky.

Téměř všelék

Někdo jeho pronikavou vůni a štiplavou chuť miluje, jiný se mu zdaleka vyhýbá. Pravdou je, že v klasické české kuchyni má česnek své stálé místo. Najdeme ho ve většině staročeských receptů. Jde však nejen o nenahraditelné „koření“, ale především o jednu z nejzdravějších plodin vůbec.

Provedené lékařské studie potvrdily, že má schopnost vyčistit stěny cév a tepen 2,5krát účinněji než HDL (dobrý) cholesterol. Jde o přírodní antioxidant s úžasnými protibakteriálními účinky, podporuje uvolnění krevního průtoku, snižuje krevní tlak i cholesterol a cukr v krvi, snižuje riziko nádorových onemocnění, poradí si se střevními parazity a také napomáhá vykašlávání v případech onemocnění horních cest dýchacích.

Pěstujeme a používáme: měsíček lékařský

Pěstujeme a používáme: měsíček lékařský

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |