vytisknout velikost písma Jak vyfouknout vajíčko co nejrychleji, bez námahy a jen jednou dírkou

Připravte se na Velikonoce a začněte s dětmi malovat a zdobit kraslice už teď. Kreativitě se meze nekladou. Poradíme vám, jak snadno a rychle vyfouknout vajíčko a zároveň co nejméně narušit jeho skořápku.

Velikonoce jsou za dveřmi a s nimi i příprava na ně. Také každoročně bojujete s chystáním vajíček na jejich zdobení? Vyfouknout vejce běžně používaným způsobem, dá pořádnou práci. A co teprve, když jich potřebujete víc. Oči vám téměř lezou z důlků, máte pocit, že vám prasknou plíce, roztrhnou se tváře. Na vajíčku navíc často vzniknou nevzhledné velké praskliny, kvůli kterým pak některá nakonec ani nemůžete využít a skončí v koši.

Našli jsme proto pro vás způsob, jak takové vajíčko vyfouknout bez námahy a za pár vteřin. A dokonce jen jednou dírkou. Nevěříte? Vyzkoušejte to! Potřebovat budete jen silnější špendlík nebo delší připínáček, větší injekční stříkačku s jehlou, seženete ji v lékárně nebo zdravotnických potřebách, a misku, do které obsah vyfouknete.

Víte, kdy je ten nejvhodnější čas zasít osení pro velikonoční dekoraci? V následujícím videu se dozvíte, jak na to, aby bylo krásně husté a nepřerostlo vám:

Těsně před tím, než se do toho pustíte, si připravená vajíčka dobře odmastěte, jinak by se vám mohlo stát, že vám pak na některá místa na skořápce nepřilne barva. Stačí, když je důkladně omyjete ve vodě se saponátem. Červeného razítka se zbavíte s pomocí jemného tekutého písku a houbičky na nádobí.

Na špičatějším konci odmaštěného vajíčka pak opatrně udělejte malou dírku. Stačí, když bude jen tak velká, aby jí prošla injekční jehla. Do stříkačky natáhněte vzduch, jehlu zastrčte do otvoru ve vajíčku a nad miskou začněte pomalu stlačovat píst. Ve vajíčku vznikne podtlak, který postupně vytlačí bílek i žloutek ven. Postup opakujte, dokud skořápka nebude prázdná.

Krok za krokem: Jak vyrobit velikonoční věnec

Krok za krokem: Jak vyrobit velikonoční věnec

Pak injekční stříkačku naplňte čistou vodou, vstříkněte ji dovnitř prázdného vajíčka, jehlu vytáhněte a protřepáváním skořápku důkladně vypláchněte. Vodu odstraníte stejným způsobem, jako když jste vyfoukávali původní obsah. Tento poslední krok nevynechávejte, jinak by totiž mohla kraslice začít po nějaké době nepříjemně zapáchat.

Teď už se můžete pustit do samotného zdobení. Pokud zrovna nemáte žádný nápad, podívejte se na kraslice v naší velké foto galerii a načerpejte inspiraci.

Videonávod: Jak se plete pomlázka

Videonávod: Jak se plete pomlázka

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |