vytisknout velikost písma Jak vybrat správnou pánvičku? Inspirujte se v galerii

Teflonové, nerezové, litinové, smaltované, keramické, hliníkové… Materiálů, ze kterých se pánvičky vyrábí, je celá řada. A k tomu se ještě přidává množství různých tvarů a velikostí. Od nízké pánvičky na palačinky až po hluboký wok. Proto je třeba při její koupi postupovat s rozvahou.

Vybírejte podle typu vařiče

Prvním důležitým kritériem je to, jaký sporák v kuchyni máte, případně jaký si v brzké době plánujete pořídit. S plynem a elektřinou si poradí každá pánvička a většina z nich je už určena i pro stále rozšířenější sklokeramické desky. Pokud jste si ale pořídili indukci, musíte shánět přímo pro ni určené nádobí, které má feromagnetické dno.

To znamená, že musí obsahovat železo (ocel). Poznáte ho jednoduše: podle symbolu vlnovky vyražené na dně nebo v popisu zboží. Pokud si nejste jisti, zda můžete použít hrnce a pánve, které už doma máte, zjistíte to jednoduchým testem. Stačí, když ke dnu přiložíte magnet – okamžitě se přichytí.

Chcete pohostit rodinu nebo přátele opravdovou lahůdkou? Zkuste kuřecí nebo vepřový steak. Profesionální kuchař vám poradí, jaké maso si vybrat a jak dobrý steak připravit:

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obch…

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to.

7.  1.  2018 |
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pomeranče

5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pome…

Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen tak, lisujeme z nich čerstvý džus, přidáváme je do dezertů a koláčů. Slupky z nich ale vždycky skončí v koši, v lepším případě v kompostu. Přitom existuje spousta praktických způsobů jejich využití.

6.  1.  2018 |
Ani v lednu sadař nezahálí. Jak pečovat o ovocné stromy v zimě?

Ani v lednu sadař nezahálí. Jak pečovat o ovo…

Na zahradě je stále co dělat. A nejen na ní, při přebírání uskladněného ovoce zakopneme o staré hrábě, což nám připomene, že je čas na údržbu nářadí, postarat se o vysazené stromy a začít se připravovat na jaro.

2.  1.  2018 |
Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Kiwi už se stalo běžnou součástí jídelníčku i u nás. Většinou známe jen to zelené, není však jediné. Ochutnáte i plody jinak zbarvené?

3.  1.  2018 |