vytisknout velikost písma Jak vybrat správnou pánvičku? Inspirujte se v galerii

Teflonové, nerezové, litinové, smaltované, keramické, hliníkové… Materiálů, ze kterých se pánvičky vyrábí, je celá řada. A k tomu se ještě přidává množství různých tvarů a velikostí. Od nízké pánvičky na palačinky až po hluboký wok. Proto je třeba při její koupi postupovat s rozvahou.

Vybírejte podle typu vařiče

Prvním důležitým kritériem je to, jaký sporák v kuchyni máte, případně jaký si v brzké době plánujete pořídit. S plynem a elektřinou si poradí každá pánvička a většina z nich je už určena i pro stále rozšířenější sklokeramické desky. Pokud jste si ale pořídili indukci, musíte shánět přímo pro ni určené nádobí, které má feromagnetické dno.

To znamená, že musí obsahovat železo (ocel). Poznáte ho jednoduše: podle symbolu vlnovky vyražené na dně nebo v popisu zboží. Pokud si nejste jisti, zda můžete použít hrnce a pánve, které už doma máte, zjistíte to jednoduchým testem. Stačí, když ke dnu přiložíte magnet – okamžitě se přichytí.

Chcete pohostit rodinu nebo přátele opravdovou lahůdkou? Zkuste kuřecí nebo vepřový steak. Profesionální kuchař vám poradí, jaké maso si vybrat a jak dobrý steak připravit:

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |