vytisknout velikost písma Jak vybrat správnou domácí pekárnu

Milujete čerstvé křupavé pečivo, ale nemáte čas ani chuť chodit po ránu do pekárny? Pořiďte si nového domácího pomocníka. Poradíme vám, na co se při výběru zaměřit, abyste nakonec nebyli zklamaní.
Jak vybrat správnou domácí pekárnu | iStock

Není nad to, když vás po probuzení v kuchyni „uvítá“ vůně čerstvě pečeného chleba nebo bagety. A vy přitom nemusíte téměř hnout prstem. Naše babičky si o takovém luxusu mohly jen nechat zdát. Zapomeňte na po lokty zapatlané ruce, stůl i oblečení stejně jako na úmorné ruční hnětení. Domácí pekárna vše další udělá za vás. Stačí jen večer nasypat mouku, přilít trochu vody, přihodit droždí, nastavit ten správný program. A ráno se pak už jen zakousnout do křupavého a voňavého pečiva. Uznejte, že to zní skvěle.

Dokonalý moučník na víkend? Jednoznačně Míša řezy! Upečte je svým dětem a uvidíte, že vás budou milovat. Dezert se skládá ze tří vrstev, ale jeho příprava vám nezabere víc než hodinku času. Recept i postup najdete na videu:

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |