vytisknout velikost písma Jak vybrat nejlepší sušičku hub, ovoce a zeleniny

Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich mohli pochutnat i v zimě? Nasušte je! Nejrychleji to půjde v sušičce. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.
Jak vybrat nejlepší sušičku hub, ovoce a zeleniny | iStock

Houbařům konečně začaly žně. Z lesů nosíme košíky plné pravých hřibů, křemenáčů, podoubáků, bedel a dalších úžasných hub. Pochutnáváme si na smaženici, houbovce, guláši, obalujeme je jako řízky. A stejně, jako jsme je před tím v kuchyni postrádaly, teď už nám pomalu lezou krkem. Za pár dnů ale může být všechno jinak. Stačí pár studených nocí a přestanou růst. Je proto nejvyšší čas udělat si zásoby, které nám vydrží až do příští sezóny.

Sušička v akci I: sušíme byliny

Sušička v akci I: sušíme byliny

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička v akci III: sušíme ovoce a zeleninu

Sušička v akci III: sušíme ovoce a zeleninu

Způsobů, jak houby zpracovat, je celá řada. Možnosti, které se vám nabízí, najdete ZDE. My se ale tentokrát zaměříme na sušení. Nejstarší a také nejrozšířenější metodou uchovávání hub. Naše babičky je sušily nad pecí navlečené na niti, vy můžete použít síta nebo plechy vyložené pečicím papírem. Ty ale zaberou moc místa a navíc houby potřebují dost času na to, aby skutečně dobře proschly a neplesnivěly. Nejlepším řešením je proto pořízení kvalitní sušičky, která to zvládne za pár hodin. A využít ji můžete také nejen pro sušení jablek, hrušek a dalšího ovoce, ale i zeleniny a bylinek.

To musíte ochutnat! Připravte si pravé italské houbové rizoto, po kterém se všichni budou jen oblizovat. Recept vám prozradí a vařit vás ho naučí Radek David, šéfkuchař restaurací babiččina zahrada a La Veranda:

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Adventní věnec tradiční i netradiční. Vyrobte si ho za pár korun!

Adventní věnec tradiční i netradiční. Vyrobte…

Je tu první adventní neděle a s ní i čas zapálit první svíčku na adventním věnci. Pokud ho ještě nemáte, nepanikařte. Vyrobit si ho můžete i rychle a levně, jen z toho, co máte doma. Pro inspiraci pro vás máme více než padesát fotek.

26.  11.  2019 |
Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na strom…

Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

27.  11.  2019 |
Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly, a co vlastně symbolizují?

Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly,…

Se svátkem Barbory, který připadá na čtvrtý prosinec, je spojen starý lidový zvyk. Pokud si svobodná dívka v tento den natrhá větvičky třešní nebo višní a ty jí na Štědrý den rozkvetou, dotyčná se do roka vdá.

2.  12.  2019 |
Vyrobte si adventní věnec: Inspirace tradiční i netradiční

Vyrobte si adventní věnec: Inspirace tradiční…

Ještě jste si nestihli pořídit žádný adventní věnec? Zkuste si vyrobit vlastní. Ať už se rozhodnete pro klasický věnec nebo nějaký netradiční, většinu materiálu máte k dispozici doma, na zahradě nebo v přírodě. Přinášíme vám podrobný návod plus galerii krásných věnců pro inspiraci.

28.  11.  2019 |
Vánoce 2019: Jaké jsou aktuální trendy? Podívejte se v galerii!

Vánoce 2019: Jaké jsou aktuální trendy? Podív…

Chcete být "in" a zajímají vás aktuální trendy ve vánoční výzdobě? Letos jim vévodí bílá a fialová barva, ledové motivy, přírodní materiály i kreativní vánoční stromky. Pro inspiraci jsme pro vás vybrali sto fotografií dekorací v modních barvách a aktuálních stylech.

23.  11.  2019 |