vytisknout velikost písma Jak vybrat nejlepší sušičku hub, ovoce a zeleniny

Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich mohli pochutnat i v zimě? Nasušte je! Nejrychleji to půjde v sušičce. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.
Jak vybrat nejlepší sušičku hub, ovoce a zeleniny | iStock

Houbařům konečně začaly žně. Z lesů nosíme košíky plné pravých hřibů, křemenáčů, podoubáků, bedel a dalších úžasných hub. Pochutnáváme si na smaženici, houbovce, guláši, obalujeme je jako řízky. A stejně, jako jsme je před tím v kuchyni postrádaly, teď už nám pomalu lezou krkem. Za pár dnů ale může být všechno jinak. Stačí pár studených nocí a přestanou růst. Je proto nejvyšší čas udělat si zásoby, které nám vydrží až do příští sezóny.

Sušička v akci I: sušíme byliny

Sušička v akci I: sušíme byliny

Sušička v akci II: sušíme houby

Sušička v akci II: sušíme houby

Sušička v akci III: sušíme ovoce a zeleninu

Sušička v akci III: sušíme ovoce a zeleninu

Způsobů, jak houby zpracovat, je celá řada. Možnosti, které se vám nabízí, najdete ZDE. My se ale tentokrát zaměříme na sušení. Nejstarší a také nejrozšířenější metodou uchovávání hub. Naše babičky je sušily nad pecí navlečené na niti, vy můžete použít síta nebo plechy vyložené pečicím papírem. Ty ale zaberou moc místa a navíc houby potřebují dost času na to, aby skutečně dobře proschly a neplesnivěly. Nejlepším řešením je proto pořízení kvalitní sušičky, která to zvládne za pár hodin. A využít ji můžete také nejen pro sušení jablek, hrušek a dalšího ovoce, ale i zeleniny a bylinek.

To musíte ochutnat! Připravte si pravé italské houbové rizoto, po kterém se všichni budou jen oblizovat. Recept vám prozradí a vařit vás ho naučí Radek David, šéfkuchař restaurací babiččina zahrada a La Veranda:

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
Nezapomeňte si nastříhat barborky!

Nezapomeňte si nastříhat barborky!

Se svátkem Barbory, který připadá na čtvrtý prosinec, je spojen starý lidový zvyk. S pomocí v tento den natrhaných větviček, označovaných na památku panny a mučednice jako barborky, si svobodná dívka může předpovědět svatbu.

4.  12.  2017 |
Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na strom…

Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

9.  12.  2017 |
Vánoce 2017: Jaké jsou aktuální trendy? Podívejte se v galerii!

Vánoce 2017: Jaké jsou aktuální trendy? Podív…

Chcete být "in" a zajímají vás aktuální trendy ve vánoční výzdobě? Letos jim vévodí fialová, bílá a přírodní materiály. Pro inspiraci jsme pro vás vybrali více než sedmdesát fotografií dekorací v modních barvách.

29.  11.  2017 |
Ardisia nahradí vánoční stromek. Nezabere místo a nemusíte řešit jehličí

Ardisia nahradí vánoční stromek. Nezabere mís…

Chcete si užít vánoční náladu bez opadaného jehličí? Máte doma málo místa? Pořiďte si vánoční stromek, který ani nemusíte zdobit.

3.  12.  2017 |