vytisknout velikost písma Jak vybrat nejlepší sušičku hub, ovoce a zeleniny

Přemýšlíte, jak nejlépe zpracovat nasbírané houby, úrodu ovoce a zeleniny tak, abyste si na nich mohli pochutnat i v zimě? Nasušte je! Nejrychleji to půjde v sušičce. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.
Jak vybrat nejlepší sušičku hub, ovoce a zeleniny | iStock

Houbařům konečně začaly žně. Z lesů nosíme košíky plné pravých hřibů, křemenáčů, podoubáků, bedel a dalších úžasných hub. Pochutnáváme si na smaženici, houbovce, guláši, obalujeme je jako řízky. A stejně, jako jsme je před tím v kuchyni postrádaly, teď už nám pomalu lezou krkem. Za pár dnů ale může být všechno jinak. Stačí pár studených nocí a přestanou růst. Je proto nejvyšší čas udělat si zásoby, které nám vydrží až do příští sezóny.

Sušička v akci I: sušíme byliny

Sušička v akci I: sušíme byliny

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička v akci III: sušíme ovoce a zeleninu

Sušička v akci III: sušíme ovoce a zeleninu

Způsobů, jak houby zpracovat, je celá řada. Možnosti, které se vám nabízí, najdete ZDE. My se ale tentokrát zaměříme na sušení. Nejstarší a také nejrozšířenější metodou uchovávání hub. Naše babičky je sušily nad pecí navlečené na niti, vy můžete použít síta nebo plechy vyložené pečicím papírem. Ty ale zaberou moc místa a navíc houby potřebují dost času na to, aby skutečně dobře proschly a neplesnivěly. Nejlepším řešením je proto pořízení kvalitní sušičky, která to zvládne za pár hodin. A využít ji můžete také nejen pro sušení jablek, hrušek a dalšího ovoce, ale i zeleniny a bylinek.

To musíte ochutnat! Připravte si pravé italské houbové rizoto, po kterém se všichni budou jen oblizovat. Recept vám prozradí a vařit vás ho naučí Radek David, šéfkuchař restaurací babiččina zahrada a La Veranda:

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vy…

Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce. Jak ho v lese bezpečně poznat a odlišit ho od konvalinky? Jak ho pěstovat na zahradě? A co si z něj uvařit?

13.  3.  2019 |
7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstování zamiokulkasu

7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstová…

Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se objevil jen před pár lety, ale rychle si vydobyl své místo na slunci.

24.  10.  2018 |
Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat

Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je …

Jsou voňavé, svěží, mají báječnou chuť. Čerstvé bylinky pozvednou každý pokrm. Využijete je při přípravě studené i teplé kuchyně. Hodí se do pomazánek, polévek, na brambory, k masu, na dezerty… Je proto skvělé mít je stále po ruce. Poradíme vám, jak si je snadno a úspěšně vypěstovat doma.

9.  3.  2019 |
Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři …

Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně tvrdí?

12.  3.  2019 |
I balkon v paneláku můžete proměnit v zahradu: Kde a za kolik koupit truhlíky?

I balkon v paneláku můžete proměnit v zahradu…

Také každé jaro a léto litujete, že nebydlíte v rodinném domku, ale máte k dispozici jen malý balkon? Nevadí, i tak si můžete vytvořit krásnou zahrádku. Inspirujte se nabídkou truhlíků a květináčů z obchodů. Samozřejmě je můžete umístit i na terasu nebo do zahrady.

15.  3.  2019 |