vytisknout velikost písma Jak ušetřit za topení?

Ceny za energie a vytápění jsou každý rok stále vyšší a vyšší. Často ale zbytečně platíme víc, než musíme. Tentokrát vám proto poradíme, jak ušetřit za topení. Vyvarujte se chyb, které obvykle děláme.
Jak ušetřit za topení?

Hlídejte si teplotu v interiéru

Provedené průzkumy jasně prokázaly, že ve většině českých domácností máme přetopeno. Rtuť teploměru se často vyšplhá k pětadvaceti stupňům Celsia i výš. Zkuste změřit teplotu i u sebe doma. Pokud teploměr nemáte, určitě si ho pořiďte. Tato minimální investice vám totiž v budoucnu ušetří za topnou sezónu i tisíce korun. Vyšší teplota totiž znamená vyšší spotřebu, a tím i vyšší výdaje. Zapamatujte si, že teplota obytných místností, ve kterých se běžně pohybujeme, by se měla pohybovat okolo 20–21 °C , v ložnici dokonce jen kolem 17–18 °C.  Při nižší teplotě se vám bude nejen lépe spát, ale navíc je i zdravější pro organismus.

Věděli jste, že zvýšení teploty v interiéru o pouhý jeden stupeň zvýší spotřebu energie o neuvěřitelných šest procent?

Nehřeje vám topení? Poradíme vám, jak a kdy ho odvzdušnit

Nehřeje vám topení? Poradíme vám, jak a kdy ho odvzdušnit

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A