vytisknout velikost písma Jak ušetřit místo v malých kuchyních? Inspirujte se v galerii

S nedostatkem úložných prostor v kuchyni se potýká asi většina z nás. Při každodenní přípravě jídel však potřebujeme mít vše přehledně uložené a stále po ruce. Podívejte se na ty nejlepší vychytávky, díky kterým ušetříte místo!

Kuchyň je jednou z nejdůležitějších místností bytu či domu. Trávíme zde spoustu času, proto bychom se zde měli cítit příjemně bez ohledu na to, jak velká je. Pravdou však je, že většina z nás se právě zde musí denně potýkat s nedostatkem úložného prostoru i s omezenou pracovní plochou.

Neporadíme vám sice žádné kouzlo na rozšíření kuchyně, přesto jsme pro vás na internetu posbírali pár užitečných tipů a triků, jak ji účelně "zvětšit". Dobře organizovanou a funkční kuchyň totiž ocení každý.

To musíte vidět! Ukážeme vám, že i stará kuchyň v paneláku se dá proměnit rychle a levně. Nevěříte? Podívejte se na video:

Dobře si svoji kuchyň prohlédněte a hledejte úložné prostory i na méně obvyklých místech. Nevyužitých míst najdete určitě celou řadu. Kuchyňské předměty i ingredience se dají uložit různě. Zapojte svoji fantazii. Využijte volné prostory na stěnách, na bocích skříněk i na vnitřní straně dvířek. Pořiďte si drátěný program. Pro veškeré drobnější kuchyňské nářadí využívejte závěsné konzole, háčky a košíky.

Na stěnu můžete umístit vše, co se nevejde do skříněk kuchyňské linky, tedy i kastroly a pánve. V naší fotogalerii najdete hned několik způsobů. Zavěsit je můžete třeba na háčky umístěné na konzoli na stěně, ale i na bok krajních skříněk. Jiným řešením je speciální perforovaná deska, na kterou se pomocí háčků dají zavěsit menší i větší kuchyňské pomůcky.

Pro uložení neskladných prkýnek na krájení, pečicích plechů či třeba víček od v každé domácnosti tolik využívaných plastových krabiček použijte třeba díly z kancelářského drátěného programu. Ten oceníte například i pro uložení často používaného kuchyňského tria v dlouhých úzkých krabičkách – staniol, smršťovací fólie a pečicí papír. Drátěné archivační boxy a odkladače stačí jen přišroubovat na vnitřní stranu dvířek některé ze spodních skříněk. Ověřte si ale předem, že vám tam při zavření nebudou překážet.

Nejkrásnější kuchyně z celého světa. Která se líbí vám?

Nejkrásnější kuchyně z celého světa. Která se líbí vám?

Jak vybrat správnou rychlovarnou konvici

Jak vybrat správnou rychlovarnou konvici

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |