vytisknout velikost písma Jak snadno a rychle oloupat větší množství česneku

Jak snadno a rychle oloupat větší množství česneku

V zimě je třeba chránit se před bacily daleko více než v kterémkoliv jiném ročním období. Rychlé změny teplot, kdy jeden den mrzne a druhý připomíná jaro, množství kýchajících a pokašlávajících lidí v obchodech, čekárnách či hromadných prostředcích, prochladnutí, to vše oslabuje naši imunitu. 

Jedním z osvědčených preventivních postupů k jejímu posílení je zvýšená konzumace česneku kuchyňského (Allium sativum), který byl pro své léčebné schopnosti považován za posvátnou rostlinu už v období starověku. Účinkuje jako antibiotikum a antiseptikum, pomáhá při nachlazení, chřipce i bolestech v krku. 

Přečtěte si, jak česnek při prevenci a léčbě používat 

Přečtěte si, jak česnek při prevenci a léčbě používat 

Do většiny receptů se používá česnek vyloupaný. Očistit pár stroužků není žádný problém, ale pokud chcete česnek zpracovávat ve větším množství, vezme vám jeho loupání čas, který by se rozhodně dal strávit příjemněji. 

Loupat se dá i bez nože

Existují ale způsoby, jak si práci urychlit a především usnadnit. V prvním případě stačí, když si na pomoc vezmete dvě mísy (nebo hrnce) o stejném průměru, nůž vůbec nebudete potřebovat.

Česnekovou palici nejprve rozdělte do stroužků. Vložte je do mísy, překryjete druhou a pak už jen důkladně třepejte. Za pár sekund bude česnek oloupaný. Správný postup si prohlédněte na přiloženém videu.  

Profesionální pomocník

Další možností je pořídit si přímo loupač na česnek. Než s ním ale budete pracovat, musíte ze stroužků odříznout tvrdé konce. Teprve potom je vložíte do loupače a krátkým poválením zbavíte slupek. Loupač je vyrobený ze silikonu, nabízí jej Tescoma a poskytuje na něj tříletou záruku.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

30.  7.  2017 |
Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Uchovejte si je na zimu, kdy se vám po jejich chuti bude stýskat. Způsobů je hned několik.

28.  7.  2017 |
Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Malé i větší drobnosti jsou třešničkou na dortu, která možná chybí vaší zahradě. Něco, co jí dodá styl, šmrnc a díky čemu se v ní můžete cítit velmi příjemně.

10.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |