vytisknout velikost písma Jak snadno a rychle oloupat větší množství česneku

Jak snadno a rychle oloupat větší množství česneku

V zimě je třeba chránit se před bacily daleko více než v kterémkoliv jiném ročním období. Rychlé změny teplot, kdy jeden den mrzne a druhý připomíná jaro, množství kýchajících a pokašlávajících lidí v obchodech, čekárnách či hromadných prostředcích, prochladnutí, to vše oslabuje naši imunitu. 

Jedním z osvědčených preventivních postupů k jejímu posílení je zvýšená konzumace česneku kuchyňského (Allium sativum), který byl pro své léčebné schopnosti považován za posvátnou rostlinu už v období starověku. Účinkuje jako antibiotikum a antiseptikum, pomáhá při nachlazení, chřipce i bolestech v krku. 

Přečtěte si, jak česnek při prevenci a léčbě používat 

Přečtěte si, jak česnek při prevenci a léčbě používat 

Do většiny receptů se používá česnek vyloupaný. Očistit pár stroužků není žádný problém, ale pokud chcete česnek zpracovávat ve větším množství, vezme vám jeho loupání čas, který by se rozhodně dal strávit příjemněji. 

Loupat se dá i bez nože

Existují ale způsoby, jak si práci urychlit a především usnadnit. V prvním případě stačí, když si na pomoc vezmete dvě mísy (nebo hrnce) o stejném průměru, nůž vůbec nebudete potřebovat.

Česnekovou palici nejprve rozdělte do stroužků. Vložte je do mísy, překryjete druhou a pak už jen důkladně třepejte. Za pár sekund bude česnek oloupaný. Správný postup si prohlédněte na přiloženém videu.  

Profesionální pomocník

Další možností je pořídit si přímo loupač na česnek. Než s ním ale budete pracovat, musíte ze stroužků odříznout tvrdé konce. Teprve potom je vložíte do loupače a krátkým poválením zbavíte slupek. Loupač je vyrobený ze silikonu, nabízí jej Tescoma a poskytuje na něj tříletou záruku.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Jak se pozná kousnutí od štěnice a jak štěnice vypadá?

Jak se pozná kousnutí od štěnice a jak štěnic…

Pokud jste se probudili s větším či menším množstvím svědivých pupínků na těle a jste si jistí, že to není kopřivka ani komáří štípnutí, máte zřejmě před sebou velký problém. Asi máte doma štěnice. Prozradíme vám, kde se schovávají, jak je poznat a co s nimi dělat.

18.  10.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |