vytisknout velikost písma Jak snadno a rychle oloupat větší množství česneku

Jak snadno a rychle oloupat větší množství česneku

V zimě je třeba chránit se před bacily daleko více než v kterémkoliv jiném ročním období. Rychlé změny teplot, kdy jeden den mrzne a druhý připomíná jaro, množství kýchajících a pokašlávajících lidí v obchodech, čekárnách či hromadných prostředcích, prochladnutí, to vše oslabuje naši imunitu. 

Jedním z osvědčených preventivních postupů k jejímu posílení je zvýšená konzumace česneku kuchyňského (Allium sativum), který byl pro své léčebné schopnosti považován za posvátnou rostlinu už v období starověku. Účinkuje jako antibiotikum a antiseptikum, pomáhá při nachlazení, chřipce i bolestech v krku. 

Přečtěte si, jak česnek při prevenci a léčbě používat 

Přečtěte si, jak česnek při prevenci a léčbě používat 

Do většiny receptů se používá česnek vyloupaný. Očistit pár stroužků není žádný problém, ale pokud chcete česnek zpracovávat ve větším množství, vezme vám jeho loupání čas, který by se rozhodně dal strávit příjemněji. 

Loupat se dá i bez nože

Existují ale způsoby, jak si práci urychlit a především usnadnit. V prvním případě stačí, když si na pomoc vezmete dvě mísy (nebo hrnce) o stejném průměru, nůž vůbec nebudete potřebovat.

Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se ZDE.

Česnekovou palici nejprve rozdělte do stroužků. Vložte je do mísy, překryjete druhou a pak už jen důkladně třepejte. Za pár sekund bude česnek oloupaný. Správný postup si prohlédněte na přiloženém videu.  

Profesionální pomocník

Další možností je pořídit si přímo loupač na česnek. Než s ním ale budete pracovat, musíte ze stroužků odříznout tvrdé konce. Teprve potom je vložíte do loupače a krátkým poválením zbavíte slupek. Loupač je vyrobený ze silikonu, nabízí jej Tescoma a poskytuje na něj tříletou záruku.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |