vytisknout velikost písma Jak si vyrobit skleník nebo fóliovník svépomocí: Inspirace v galerii

Jsou nezbytným vybavením každého drobného pěstitele. Zajistí totiž ideální klima pro vaši zeleninu a rostliny, které porostou jak z vody. Mohou mít ale mnoho velikostí a podob. Podívejte se do naší galerie a inspirujte se!

Pokud stále ještě váháte, zda pořídit pařeniště, fóliovník, nebo skleník, musíte si v první řadě ujasnit, na co ho chcete využívat a kolik prostoru máte k dispozici. Díky malému pařeništi si sami předpěstujete třeba sadbu celeru, póru, květák, kedlubny, zelí i kapustu. Už zjara si také budete moci pochutnávat na chutném raném salátu a ředkvičkách. Milovníci kytiček v něm zase mohou předpěstovat letničky. Ve fóliovníku a skleníku pak můžete pěstovat a sklízet především papriky, salátové okurky a rajčata. Úroda bude podstatně větší, než když rostliny vysadíte na záhon. Navíc budete sklízet dříve a podstatně déle.

Pařeniště a skleníky. Jak je využít naplno?

Pařeniště a skleníky. Jak je využít naplno?

Důležité je i to, kolik chcete investovat. Fóliovníky nejsou finančně příliš nákladné, za skleník už si ale budete muset připlatit. Je však jen na vás, zda si pořídíte hotový výrobek, nebo se pustíte do vlastnoruční výroby či stavby. V takovém případě můžete hodně ušetřit. Využít se totiž dají stará prkna, latě, ale i celá okna a dveře. Rám fóliovníku je možné sestavit i z vodovodních PVC trubek. Hitem dnešní doby je pak skleník z PET lahví. Nevěříte? Podívejte se do naší fotogalerie, kde i takové stavby jsou, a načerpejte inspiraci!

Pořiďte si fóliovník na zahradu nebo na balkón. Zvládnete ho i svépomocí

Pořiďte si fóliovník na zahradu nebo na balkón. Zvládnete ho i svépomocí

Nejčastější choroby a škůdci zeleniny na zahradě

Nejčastější choroby a škůdci zeleniny na zahradě

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A